Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 1999 Yamaha Yz400f

The 1998 YZ400F var Yamahas første firetakts inntreden i det svært konkurranseutsatte motocross dirt bike kategorien. Selv om motocross scene hadde vært dominert utelukkende av to-takts maskiner opp til dette punktet, viste YZ400F å være et mesterskap-vinnende motorsykkel som samme år. 1999 YZ400F uendret fra året før som et testament til sin rase-verdighet. Men er lagt kravene til off-road racing vekt på vedlikehold og krevde et oljeskift hver fem timers bruk. Du trenger:
Oil fange pan
Stikknøkkel
10 og 17 mm kontakter
trakt
Shop håndklær
Momentnøkkel
4 og 5 mm Allen fastnøkkel
oljefilter
2 liter, 10W-30 Type SH motorolje
Vis flere instruksjoner
en

starte din YZ400F og ta det for en kort, fem minutters kjøretur til varme motorolje. Plasser YZ400F på sin trekantet stativ når det har varmet og la den avkjøles i 10 minutter.
2

inn en olje fange pan under YZ400F motor. Skru motorveivhuset tappepluggen, som ligger i sentrum av skid plate under motoren, ved hjelp av en pipenøkkel og en 17 mm-kontakten. La veivhuset olje renne før det avtar mot en lys vedlikeholdslading.
3

Skru av olje tanklokket fra YZ400F er ramme, mellom drivstofftanken og styret. Plasser en trakt under oljetanken bunnpluggen, plassert på undersiden av rammen foran skinnen nær fronten av motoren. Peke trakten på din olje fangst pan, deretter skru av oljetanken tappepluggen, ved hjelp av en pipenøkkel og en 14 mm-kontakten. La oljen renne fra oljetanken før det avtar mot en lys vedlikeholdslading.
4

Rengjør veivhuset og oljetank uttømmingsspunsgjengene tips og tråder med en klut, og skru pluggene inn i motoren og rammen for hånd. Stram veivhuset tappepluggen til 14 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 17 mm-kontakten. Stram oljetanken tappepluggen til 17 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 14 mm-kontakten.
5

Løsne klemmen feste eksosrøret til lyddemperen, med en flat skrutrekker. Skru eksosrøret bolter fra fronten av motoren sylinder, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Trekk eksosrøret frem for hånd til den løsner fra motoren sylinder og lyddemper.
6

Skru den nedre oljefilterdekselet bolt, som ligger på forsiden av høyre motor veivhusdekselet, ved hjelp av en 4 mm unbrakonøkkel. La oljen som er igjen i oljefilterhuset renne inn i olje få kjøpt. Skru ut de to øverste oljefilterdekselet bolter, ved hjelp av en pipenøkkel og en 10 mm-kontakten. Trekk oljefilterdekselet og oljen Filer ut av høyre side av motoren.
7

Skyv en ny oljefilter inn i oljefilterhuset for hånd. Kontroller O-ringene på innside av oljefilterdekselet for tårer eller skjørhet. Ta ut og skifte O-ringer, hvis de er skadet på noen måte. Smør O-ringene med en 10W-30 Type SH motorolje, og press oljefilter dekselet på plass. Stram oljefilterdekselet bolter til 7,2 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel, 4 mm Allen socket og 10 mm-kontakten.
8

Slip eksosrøret inn i lyddemperen og eksos port på forsiden av motorens sylinder for hånd. Skru eksosrøret boltene på plass, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Stram boltene til 17 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 5 mm Allen socket. Stram lyddemperen klemme, med en flat skrutrekker.
9

Plasser en trakt inn i oljetanken filler halsen. Fyll oljetanken med 1,5 liter 10W-30 motorolje. Fjern trakten og skru oljelokket på plass for hånd.
10

Tørk bort eventuelt oljesøl med en klut, og deretter starte YZ400F motor å sirkulere oljen. La motorsykkelen tomgang i tre minutter, så stopper motoren. Ta av oljelokket og rengjør peilepinnen med en klut. Sett peilepinnen inn i oljetanken, og deretter trekke det tilbake. Legg ett til to gram av olje i oljetanken på en gang, hvis oljenivået er under nedre merke trykt på peilepinnen. Rengjør peilepinnen og skru oljelokket på plass, hvis oljenivået er mellom peilepinnen øvre og nedre merkene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111489.html

Previous:
Next:

motorsykler