Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Historien om Harley Davidson Motor Co

The Milwaukee-baserte Harley-Davidson Motorcycle Company startet i 1903 med en en-sylindret motorsykkel bygget i en låve. Det nystartede selskapet vokste til ca 20 ansatte i sine første syv årene den har eksistert, og som i 2011 Harley-Davidson besatt 62 prosent av markedsandelen av motorsykler med motorer 850 cc og større. Mens andre store motorsykkel beslutningstakere som indiske mislyktes, utvidet Harley sin rekkevidde over tallet, om enn med noen humper i veien underveis. Early Years

Arthur Davidson og Bill Harley bygget sin første motorsykkel med en ensylindret med en 3.125-tommers bar og 3,5-tommers hjerneslag. En kort stund senere ble Arthur bror, William, det nye selskapet. Harley-Davidson produsert 11 motorsykler i 1905, og deretter 154 i 1908. En 1000 cc V-Twin modellen kom i 1909, og V-twin-motoren ble motorsykkelen produsentens mest gjenkjennelige trekk. Selskapet fikk et løft da den vant en kontrakt med det amerikanske militæret i 1917 for å forsyne 20.000 sykler til soldater i Europa under første verdenskrig I. Selskapet hadde nesten 2000 forhandlere over hele verden.
Vekst

Etter første verdenskrig, fokusert Harley på banen for å teste nye sykler og å sette resultatmål poster som skulle oversette til økt salg. I 1921 var gjennomsnittlig Harley 100 mph på et bord dekket racerbane i Fresno, California. Harley motorer økt til 1340 cc på midten av 1930-tallet. En Harley også satt en fartsrekord på 136 km /h på Daytona Beach i 1937. En utvikling var opprettelsen av de tre hjul Servi-biler for kommersiell bruk og rettshåndhevelse trafikkontroll. Harley eagle logo i art deco-stil opptrådde på drivstofftanker som selskapet forsøkt å stilisere sine sykler for å øke salget under depresjonen. Med utbruddet av andre verdenskrig i 1941, opphørte Harley meste av sin sivile produksjon. Gjennom 1945, produsert det 88000 Modell WLA Harleys for det amerikanske militæret, og rundt 20.000 sykler for det kanadiske militæret.
Tidlig etterkrigstiden

På slutten av verdenskrig, kjøpt tilbake amerikanske tjenestemenn overskudd militære Harleys, siden sivile motorsykler hadde ennå til utstyr for produksjon. Riders begynte å tilpasse sykler for racing eller bare for utseende. De ofte fjernet fendere å slippe vekt eller utvidet forgaflene - en populær tilpasning som utviklet seg til helikopteret. Men soldater brakte også utenlandske sykler fra Europa, inkludert britisk-laget Nortons og triumfer. I 1959 introduserte Japans Honda sine motorsykler til det amerikanske markedet. I denne perioden led store motorsykler et bilde problem på grunn av negativ publisitet rundt outlaw biker gjenger. Importerte fikk fotfeste i markedet, og tvang Harley-Davidson til å revurdere sin posisjon for å bli mer konkurransedyktig med import.
Senere Years

Harley trodde det funnet svaret i 1969 med den amerikanske Machine og Foundry, som kjøpte Harley-Davidson. Under AMF, produsert Harley den XLCR 1000 Cafe Racer og FX 1200 Super Glide. Verken sykkel så fjernt som en Harley, men bleke kopier av de japanske sykler. De hadde de store motorene, men byggekvaliteten var dårlig. Harley-entusiaster ulte over sine utvannet utseende. Harley-Davidson kjøpte tilbake selskapet fra AMF i 1981. Det refocused er oppmerksomhet på å produsere retro-stil Harleys med å understreke sin old-school look. Innen 2009, tappet Harley inn i India motorsykkel markedet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111129.html

Previous:
Next:

motorsykler