Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan Skift motorolje for en 2003 Kawasaki Concours

Kawasakis 2003 ZG1000 Concours ble bygget som en sport-touring motorsykkel, som kombinerer komfort med nok kraft til å begeistre ryttere under en langdistanse eventyr. Concours stolt på væske-og olje-kjøling for å holde sin 997 cc Ninja-inspirert motor kjølig, plassere en høy etterspørsel på motorens tilførsel av olje som motor temperaturen stiger. Over tid vil oljen begynner å degradere og tillate friksjon til å bygge seg opp inne i motor. Endring av olje hver 6000 miles vil sikre at motoren er blitt smurt til alle tider, noe som reduserer faren for mekanisk svikt og forlenge motorens levetid. Du trenger
10 mm og 17 mm kontakter
Stikknøkkel
Phillips skrutrekker
Parts rengjøring spray
oljeavtappingsbeholder
To oljetappeplugg O-ringene
Dreiemoment skiftenøkkel
oljefilter
3 liter, 20W-50 motorolje
Butikk filler
Vis flere instruksjoner
en

Velg et flatt og jevnt underlag og løft dine Concours bort på sitt senter stativ.
2

Fjern den nedre kåpe fra Concours. Skru ut boltene fra toppen av kåpen, ved hjelp av en pipenøkkel og en 10 mm pipe, og de nederste skruene med en stjerneskrutrekker. Senk kåpen bort fra motoren, trekk den ut fra under motorsykkelen.
3

Rengjør området omgir oljetappepluggene, plassert under fronten, venstre side av motoren , med en del rengjøring spray. Plasser en oljeavtappingsbeholder under oljetappepluggene.
4

Start motoren og la den gå på tomgang i tre minutter. Stopp motoren, så la den avkjøles i minst 10 minutter. Ikke senk motorsykkelen ut av sitt senter stand.
5

Skru av oljepåfyllingslokket fra venstre side av motoren, rett frem av shifter spaken. Skru begge pluggene med en 17 mm pipe og en pipenøkkel. La motoren olje renne i minst fem minutter.
6

Fjern O-ringene fra begge dreneringsplugger. Tørk av spunsgjengene og tips med en butikk fille, deretter settes nye O-ringer over spunsgjengene. Skru oljetappepluggene inn i motorhuset for hånd, når oljen er tappet helt. Stram både dreneringspluggene til 22 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 17 mm-kontakten. Tørk bort eventuelle gjenværende olje fra motoren veivhuset.
7

Skru ut bolten fra runden oljefilter dekselet på undersiden av motorhuset, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Trekk dekselet av veivhuset. Nå inn i motoren og trekk oljefilteret ut av oljepumpe, hvis det ikke har falt ut med filteret dekselet.
8

Kontroller oljefilterdekselet å sikre at oljefilteret våren er festet til flensen på dekselets innside. Hvis fjæren mangler, vil den bli festet til oljefilteret. Trekk våren ut av filteret, og skyv det på oljefilterdekselet flens. Skyv det nye oljefilteret inn i motoren, og deretter setter oljefilterdekselet. Stram oljefilteret bolt til 14,5 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 17 mm-kontakten.
9

Fyll motoren med tre liter 20W-50 motorolje gjennom olje filler halsen på venstre side av motoren veivhuset. Skru av oljepåfyllingslokket på plass for hånd.
10

Skyv Underkåpen under din Concours, løft den på plass. Installer kåpe øvre bolter med en 10 mm pipe og en pipenøkkel og skru Underkåpen boltene på plass med en stjerneskrutrekker.
11

Start Concours og la den gå på tomgang i tre minutter på sin senteret stå. Stopp motoren, så la den nye oljen bosette ytterligere fem minutter.
12

Kontroller oljenivået gjennom den runde oljenivåmåleren bygget inn i høyre motor veivhusdekselet, synlig over Underkåpen. Oljenivået skal være mellom måle øvre og nedre merker når varmet. Hvis oljenivået er under nedre merke, skru av oljepåfyllingslokket og hell i 1 til 2 oz. av 20W-50 motorolje til oljenivået har reist tilstrekkelig.
13

Nedre dine Concours fra midten stå og parkere den på sin kick stand., hvis ønskelig.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111065.html

Previous:
Next:

motorsykler