Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en Harley-Davidson Heritage Softail Motorsykkel

Som en del av en grunnleggende vedlikehold program, vil endre din Harley-Davidson Heritage Softail Classic motor olje regelmessig forlenge levetiden på motoren og den interne deler. For å holde Softail er motoren på topp driftstilstand, bør olje og filter byttes hver 2500 miles for å hindre at olje nedbrytning, noe som kan føre til for tidlig slitasje. Prosedyren er lik for både Evolution motor utstyrte modeller og nyere Twin Cam utstyrte modeller, men vil plasseringen av oljepluggen forskjellig. Du trenger
service stativ eller en 3-tommers blokk av tre
Drensvannsoppsamler
5/8-inch socket
Stikknøkkel
flat skrutrekker
Butikk håndklær
Tetting O-ring
Momentnøkkel
Parts rengjøring spray
Cap-style olje filter skiftenøkkel
Olje filter
3 liter 20W50 motorolje
trakt
Vis Flere Instruksjoner
en

Warm din Heritage Softail er motoren og olje. Start motoren og la den hvile i stedet for tre minutter, så stopper motoren. Montere Heritage Softail på en tjeneste stativ, eller plassere en 3-tommers trekloss under motorsykkelen sin side stå å heve det i en oppreist posisjon.
2

Trykk ned på oljetanken lokket, deretter vri hetten mot klokken for å låse den opp fra oljetanken filler halsen. Trekk tanklokket og dets tilknyttede peilepinnen ut av oljetanken å lufte olje system.
3

Finn oljepluggen. Softail modeller bygget mellom 1984-1999 er utstyrt med en Evolution-motor, som bruker en olje avløpsslangen plasseres foran transmisjonen, på venstre side av motorsykkelen. Softail modeller bygget etter 2000 er utstyrt med nyere Twin Cam motor, plassere oljepluggen på en tverrbjelke under baksiden av transmisjonen.
4

inn en oljeavtappingsbeholder under olje tappeplugg eller slangen. Skru ut pluggen med en 5/8-inch socket og en pipenøkkel, eller løsne avløp slangeklemme med en flat skrutrekker og trekk ut slangen plugg. Tillat Heritage Softail olje til å renne i minst fem minutter eller til flyten av olje bremser til en tynn stråle.
5

Rengjør pluggen med en klut og erstatte sin tetting O-ring med en ny o-ring. Skru pluggen inn i tverrbjelken, for hånd, deretter stramme den til 20 fot-pounds med en 5/8-inch socket og en momentnøkkel - dette trinnet gjelder bare Softail-modellene er utstyrt med en Twin Cam motor <. br>
6

Tørk av avløpsslangen med en klut, og skyv slangen pluggen på plass. Skru den slangeklemme med en flat skrutrekker - dette trinnet gjelder bare Softail-modellene er utstyrt med Evolution-motor
7

Rengjør området rundt oljefilteret og oljepumpe, som ligger på. foran til venstre side av motoren, ved hjelp av en del rengjøring spray. Løsne oljefilteret med en cap-stil olje filter skiftenøkkel, så skru av oljefilteret for hånd. Rengjør oljepumpe er anleggsflaten og tråder med en del rengjøring spray, tørk av med en klut.
8

unpackage din nye oljefilteret og hell opp til fire gram av 20W50 motorolje inn i filteret . La filteret papir-element absorbere oljen i ett minutt, deretter spre et tynt lag med olje rundt oljefilteret er tetting O-ring. Skru oljefilter på plass for hånd, inntil det er anbragt mot oljepumpen. Stram oljefilteret en ekstra kvart omdreining, for hånd. Tørk bort eventuelt oljesøl med en klut.
9

Plasser en trakt inn i oljetanken filler halsen, deretter fylle tanken med 2,6 qts. av 20W50 motorolje. Fjern trakten fra oljetanken. Skyv oljepåfyllingslokket og peilepinnen inn i filler halsen, deretter vri den med klokken for å låse den på plass.
10

Start motoren og la den gå i ytterligere tre minutter, så stopper motoren. Ta av oljelokket og tørk sin peilepinnen rengjøre med en klut. Sett peilepinnen inn i oljetanken filler halsen til lokket hviler på påfyllingshalsen er rim. Trekk peilepinnen og ta oppmerksom på oljenivået i forhold til øvre og nedre merkene skåret i peilepinnen. Hvis oljenivået er under nedre merke, legg en liten mengde 20W50 motorolje inn i oljetanken, så sjekker oljenivået. Tørk av peilepinnen igjen med en klut, og deretter setter olje cap Hvis oljenivået ligger mellom begge merkene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111051.html

Previous:
Next:

motorsykler