Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Honda Cub 90 Tech Tips

En del av Hondas svært populære Cub linjen, er C90 en ultra-utility motorsykkel. Også kjent som Super Cub, er det en del av de mest populære linjen av motorsykler noensinne laget med over 60 millioner Cubs solgt. Ingen maskinen nærmer at popularitet uten å være pålitelig og Cub 90 er. Det er så holdbare, Cub 90 eierne trolig ikke vil finne seg gjøre mye mer enn sporadisk vedlikehold. Motor

fire-takts, single overhead cam motor er den samme som CT90. Faktisk alt på CT90 er den samme under Cubs karosseri. Den nesten uforgjengelig liten ensylindret motor trenger samme type omsorg som andre små firetaktere, bare mindre av det og sjeldnere. Som enhver motor, er nøkkelen til å holde Cub 90 i god teknisk for smøring. Du kan alltid komme tilbake og finjustere Cub å kjøre bedre, men du kan ikke komme tilbake og smøre det etter at den er skadet. Så, hvis du kommer til å dra nytte av Cubs toleranse for manglende vedlikehold, holde tritt med oljeskift tidsplanen.
Air Cleaner

Mens pålitelig, Cub 90 er små og lite motorene er spesielt følsomme for endringer i sin gass /luft blanding. Hvis luftfilter går lenge nok uten å bli endret, vil det begrense luftstrømmen og føre til at Cub å kjøre dårlig og sannsynligvis stall eller slepe. Det vil ikke skade motoren å ha en skitten luftfilter, det faktisk beskytter den. Så, hvis du ikke tankene kjører risikoen for å skyve den, kan du vente til Cub å fortelle deg når du skal skifte filter. Ikke før det starter ikke, men hvis det boder eller har en hard tid starter, mistenker luften renere. Hvis du er i et spesielt støvete område, bør du vurdere en permanent, etter-markedet luftfilter som kan vaskes om og om igjen og aldri må skiftes.
Valve Tappet Justering

Cub er ikke en to-takter som de fleste små motorsykler og scootere. Firetaktere betyr ventiler og Cubs dem har: en enkel eksos ventil og et enkelt inntak ventil. Noen maskiner vil gi deg en enklere tid med en ventil justering. Med ventilene lukket, og stempelet ved øvre dødpunkt, bør ventilen være lash 0,05 inches. Med en halv milimeter platelære kan Ventilklaringene justeres tettsittende med Ventilklaringene låsemutter.
Tenningstiming

De fleste unger ble gjort lenge før elektronisk tenning eksistert på alle kjøretøy, enn si motorsykler. De bruker kontakt breaker poeng. Noen ganger kan de må skiftes og /eller justeres. Hvis kontakten overflaten av punktene ikke er glatt, erstatte poeng. Ved maksimal punkt åpning, de nyinstallerte poeng bør være 0,3 til 0,4 mm.
Smøring

Selv ikke så viktig som motorolje for lang levetid, sørg for at andre arbeider deler er smurt fra tid til annen. Disse elementene kan være enda viktigere for sikkerheten. De viktigste delene for å smøre, annet enn motoren, er kjedet og kabler. Lube din pause og clutch kabler ved første tegn til noen tetthet eller binding. Inspiser kjedet regelmessig for å sikre at det er godt smurt. Chain svikt er usannsynlig, men de få gangene det skjer, kan det være svært farlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110355.html

Previous:
Next:

motorsykler