Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik Bygge en 2-takts motor Motorsykkel

To-takts motorer har færre bevegelige deler enn firetaktere. De har ikke en komplisert ventil tog. Faktisk, annet enn enkel å erstatte siv, to-takts ventiler har ingen bevegelige deler i det hele tatt. De er egentlig bare kanaler. Fast turtall to-taktere skade deres topp-ender med langt større hyppighet enn firetaktere. En to-takts gjenoppbygge betyr nesten alltid en "top-end rebuild" og er en relativt enkel prosess. Du trenger ikke engang å fjerne motoren fra kabinettet. Du trenger
Motorsykkel lift (valgfritt)
Shop manual
mekaniker verktøy
pakning kit
Vis flere instruksjoner
oppsett og demontering
1

Bruk en ren, godt opplyst plass. Ideelt sette din motorsykkel i en heis for enkel tilgang og sikkerhet. Hvis du ikke har en heis, sørg for at sykkelen er sikret slik at den ikke velter som du jobber med det.
2

Fjern setet, drivstoff linje og bensintanken slik du har enkel tilgang til motoren. Fjern tennpluggen. Løsne inntaksmanifold klemmen. Fjern forgasseren og fest gassvaieren slik at den ikke kommer i veien. Hvis motoren er vannavkjølt, tømme kjølevann, løsne kjøling slanger og sikre dem. Fjern luften boksen og alt annet som kan gjøre det vanskelig å fjerne hodet, slik som kick-starter
3

Skru hodet bolter i et kryss og tvers mønster:. Tilbake ett bolten ut en sirkel eller to, så bolten innlegget fra den. Fortsett denne prosessen til jevnt unbolt hodet deretter fjerne den.
4

Fjern boltene i bunnen av sylinderen på samme gradvis måte som hodet bolter. Deretter forsiktig fjerne sylinderen. Hvis det ikke glir av lett, spray litt smøremiddel /løsemiddel på den. Vær forsiktig så du ikke skader stempelet som du skyver sylinder av. Plasser en butikk håndkle rundt stempelet for å beskytte det før du fjerner den.
5

fjerne stempelet og håndledd-pin. Vurdere skaden. Inspisere sylinderveggen, hode, stempel, ringer og håndledd-klipp. Bestemme hvilke komponenter må skiftes ut, og som kan repareres. Hvis du er usikker, ta delene til forhandleren.
Evaluering, reparasjon, utskifting og montering på
6

Finn ut om din sylinder er belagt med Nikasil. Hvis det er, har din forhandler eller 2-takts maskinist gjøre noe sylinder rydde opp. Hvis det ikke er det, kan du finpusse sylinderen selv. Ha en maskinist reparere eventuelle hodet skader eller erstatte hodet. Kjøp et nytt stempel, ringer og håndledd-pins, (eller en kombinasjon av disse) om nødvendig.
7

Installer nytt stempel, håndledd-pin og låseringer. Coat stempelet med motorolje og installere de ringer med en ring komprimering verktøyet. Installer en ny pakning på en ren underlaget. Coat stempelet grundig med olje og skyv den friske sylinderen over stempelet og ringer, og slipp ringen komprimering verktøyet.
8

Fjern restene av den gamle toppakning med løsemiddel og en pakning skrape. Erstatte toppakning på den rengjorte overflaten. Sett på fersk hodet til sylinderen. Med en momentnøkkel, bruk et kryss og tvers bolting mønster til trekk til hodet bolter til fabrikkens spesifikasjoner.
9

Monter forgasseren, kjølevæske slanger og luft boksen hvis du har fjernet dem. Bytt drivstofftanken og setet. Etterfyll kjølevæske.
10

Skift tennplugg kabelen og eventuelle andre deler du fjernet for tilgang. Når du først starter sykkelen, betaler spesiell oppmerksomhet til hvordan det går og høres ut. Du må gi den nye, ombygd hode tid til å "break-in".

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/108870.html

Previous:
Next:

motorsykler