Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

ATV batteri Vedlikehold

Moderne ATV er forventet å være i stand til å levere et bredt spekter av elektroniske fasiliteter som opererer fra ATV batteri. Alt fra vinsjer, GPS-enheter, og til og med oppvarmet klær og håndtak arbeide for å forkorte levetiden på batteriet ved å øke belastningen som legges på den, skaper et større behov for vedlikehold. Identifisere Batteri

Du har kanskje sett begreper som "forseglet", "gel celle", "vedlikeholdsfri" eller "oversvømt" når man ser på batterier fra motorsport forhandlere. Selv om det kan virke som det er en svimlende mengde valg, er det egentlig bare to typer batterier:. Konvensjonell eller absorbert Glass Mat (AGM)
p Konvensjonelle batterier er den vanligste, med en rekke kanaler eller kamre fylt med svovelsyre batterisyre, eller elektrolytt, å fullt senk blyplatene i batteriet. Konvensjonelle batterier har ofte en synlig ventil eller slange for å lette trykket buildup innenfor sine kamre som gassene slippes ut ved bruk og lading.

AGM-batterier er de nevnte "vedlikeholdsfri", "forseglet" og " ; gel celle "batterier. Ved operasjon i en tilsvarende prosess som den konvensjonelle batterier, som har blyplater nedsenket i elektrolytt, AGM-batterier har fordelen av å være helt innelukket fra omverdenen, håndtering gass trykkoppbygging gjennom bruk av en mikroporøs plate eller skjulte åpninger som forhindrer elektrolytt-tap. Som sådan, må AGM-batterier ikke krever elektrolytt erstatning.
Holde batteriet ladet

ledende årsak til batterifeil er et begrep som heter "sulfation oppbygging," en tilstand opprettet som elektrisk utskrevet svovel molekyler i elektrolytten overholde blyplatene i batteriet. Som svovel buildup strøk platene, reduseres batteriets ladekapasitet og til slutt faller av helt. Sikre at batteriet er skikkelig ladet til enhver tid, og at nye batterier får full innledende kostnad, er den beste forebyggende teknikk for å bekjempe sulfation.
P Hvis din ATV er lagret bort for lengre tid, bør du vurdere koble batteriet til en automatisk batterilader, for eksempel Battery Tender, for å lade opp og opprettholde riktig ladenivå under lagring. The Battery Tender opererer ved å lade 80 prosent av batteriets energi kapasitet med en maksimal spenning og strøm strømstyrke, så ladespenning og strømmen gradvis avslått helt til batteriet er på 98 prosent kapasitet. Endelig er en lavere regulert spenning og strøm levert til batteriet før den er fullstendig ladet. Gang på dette punktet, vil batteriet Tender stoppe ladingen og inngå en overvåkingssyklusen, beggining ladingen automatisk hvis batteriets spenning synker under 90 prosent.
Konvensjonell Vedlikeholdsladere

p Konvensjonelle "oversvømmet" batterier overfor andre forhold som kan føre batterifeil at AGM-batterier er beskyttet mot. Siden et konvensjonelt batteri blir ventilert til atmosfæren for å frigjøre gassene skapt av antimon, en tilstand forårsaket av batteriet akseptere en strøm etter å ha vært fullt ladning som gir tap av vann i elektrolytten, må væskenivået overvåkes og fylles ved hjelp av destillert vann. Kontrollere batteriets væskenivå en gang i måneden er ofte anbefalt, slik at elektrolytt nivåer er på produsentens oppført nivåer, ofte preget direkte på batteriet boliger. Bruk kun destillert mineral-fritt vann for å hindre jern buildup på interne plater.
Generelt vedlikehold

Batterier også lider av korrosjon oppbygging, ligger det meste på batteripolene og eventuelle kabler eller maskinvare. Korrosjon er ofte laget av flyktige gasser fra batteriet kontakte metalldeler og kan også vises raskt i fuktige geografiske områder eller i nærheten kropper av saltvann. Korrosjon kan forebygges ved å dekke eventuelle utsatte metalldeler med vaselin eller marine fett. Hvis korrosjon har allerede gjort sin opptreden på batteriet, må du vaske det bort med en løsning av 3 ss. av natron til en halvliter vann.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106591.html

Previous:
Next:

motorsykler