Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Mississippi River Boat History

The Mississippi-elven renner i ca 2320 miles gjennom USA, fra Minnesota til Mexicogolfen. Gjennom Nord-amerikansk historie, har det vært en arterie for handel. Selv med moderne teknologi, er det lettere og billigere å flytte gods langs elva enn landverts. Elvebåter har blitt knyttet til Mississippi River, og fartøyene har en lang historie på vannveien. Early History

"Den første europeer til å se elva innlandet var Hernando de Soto i 1541," sier Wisconsin Historical Society. Elva og dalen ble hevdet for Frankrike i 1682, og trådte i amerikanske hender med Louisiana Purchase av 1803.
First Steamboat

Den første dampbåten til å reise Mississippi ble kalt New Orleans, for elva viktigste byen i den tiden. Bygget i Pittsburgh i 1811, reiste den nedover elva, og kom i sin navnebror byen 12. januar 1812.
Rolle i tidlig bosetting

Gjennom tidlig bosetting av Midtvesten, var elver den primære metoden for å flytte gods og mennesker. Elvebåter på Mississippi tok tre og produserer til markeder nedover elva - herunder til New Orleans, for internasjonal eksport - og brakt produsert varer til lokalsamfunnene oppover elva. "Ved 1834 noen 230 dampbåter trafikkert Mississippi," sier Tennessee Encyclopedia.
Gambling Boats
p Som stater vedtatt økende lover mot gambling på 1820-tallet og 1830-tallet, gamblere flyttet til elvebåter. Dette var delvis fordi Mississippi danner en rekke statlige grenser, det var ikke innenfor jurisdiksjonen til noen statlige loven
Twentieth Century

i det tyvende århundre. , spesielt under Roosevelts New Deal i 1930, ble den Mississippi gjort enklere å navigere. Dammer, sluser og diker ble bygget. "Ved 1930 dieseldrevne taubåter og lektere hadde erstattet den siste av de dampbåter," sier Tennessee Encyclopedia.
Modern Shipping

Mississippi brukes fortsatt for frakt , om lag 300 millioner tonn last flytte langs elva hvert år. "En enkelt lekter kan reise dobbelt så langt på en gallon drivstoff som et tog og fem ganger så langt som en semi lastebil", forklarer PBR sin Diane Eastabrook.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103540.html

Previous:
Next:

båter