Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

The History of Four Wheel Drive

Tenk det er 1895 eller så, og du prøver desperat å riste din nyeste horseless vogn ut av hengemyren. Disse veiene er ikke bare skitt, de har blitt tygget til konsistensen av havremel av hester passerer etter siste natts storm. Svette stikkende øynene og soaking din skjorte, oppstår det plutselig for deg at dette aldri ville ha skjedd hvis det var en kjede som forbinder de foran og bak aksler. Dermed ble firehjulstrekk født. Firehjulsdrift Basics

Firehjulstrekk kommer i tre grunnleggende varianter. Sanne 4WD-systemer bruker en overføring sak som ligner på en to-trinns girkasse for å låse og bakakselen sammen. All-wheel-drive systemer bruker et senter differensial stedet for en overføring saken, som gjør at fremre og bakre aksler for å slå på ulike hastigheter. Uavhengig firehjulsdrift systemer er den minst vanlige type 4WD, og ​​bruke en egen motor for hvert av hjulene.
Tidlig 4WD Kjøretøy

franske bilprodusenten Latil begynte produksjon drevne aksler for hestevogner på slutten av 1890-tallet. I 1898, fransk produsent Latil re-utviklet sin nye front-wheel-drive systemet starte en ny aksel, og skaper (kanskje) den aller første 4WD kjøretøy. Rett om denne tiden, en ung Ferdinand Porsche bygde sitt La Toujours Contente, en elbil som benyttes fire separate elektriske motorer og uavhengig firehjulsdrift. Porsche senere patentert en girkasse som tillot en bensinmotor for å kjøre en generator for å lade bilens batterier, utilsiktet skape verdens første serie-hybrid.

1900-tallet til 1920

En rekke produsenter kom inn i 4WD spillet etter Porsche og Latil, inkludert nederlandske produsenten Spyker (som pioner i første full-time 4WD-systemer), Caldwell (hvis 1907 Vale brukt 4WD og firehjulsstyring) og en australsk byggmester heter Frank Botrill. I 1915 vant Botrill et stipend fra den australske regjeringen for å bygge Big Lizzie, første vei tog. Dette Behemoth sin trekkvogn var på størrelse med et lite hus, og drivsystem og unike "Dreadnought" (som bokstavelig oversettes som "frykt ingenting") hjul tillot den å taue to enorme trailere og over 30 tonn gods gjennom frådende elver og over terreng som ville sende en Sherman tank gråtende hjem til mamma.
1940 til 1950

første verdenskrig brakte 4WD til publikums oppmerksomhet, men fremskritt gjort mellom den og verdenskrig gjorde at systemet pålitelig og praktisk nok for privatmarkedet og militær bruk. Mitsubishi eksperimentert med en Caldwell-lignende system i 1934 og russisk produsent GAZ produsert sin massive og banebrytende GAZ 61 i 1938. Ford og Willys-Overland sette den første General Purpose (senere forkortet til GP, deretter "Jeep") biler til det europeiske teater i 1941.
1960

None annet enn Stirling Moss tok veien pågående publikums oppmerksomhet til 4WD da han brukte Fergusun P99 å erobre 1961 Formula One-serien. Utnytte Moss 'suksess, produsert Colin Chapmans ideen Lotus en 4WD racer for seg selv i 1968 - bare deres brukte en Pratt and Whitney jetmotor til å drive Lotus 56 til en forbløffende 171 mph. I 1966 brukte Jensen en variant av Fergusun er 4WD-systemet på deres FF all-wheel-drive bilen, og er den direkte stamfar til dyrene som Mitsubishi Evo og Subaru STi.
1970 til Present

De grunnleggende 4WD systemer holdt seg relativt uendret gjennom 1970-tallet, men hadde æren av å være den første drivverk i rommet da Niel Armstrong kjørte den uavhengige-wheel-drive Lunar Rover på månen i 1971. American Motors '1979 Eagle pioner crossover utility vehicle, og Audi introduserte sin rally-knusing Quattro-systemet i 1981. Senere utviklingen på 1980-tallet og 90-tallet vil inkludere datastyrte senter differensialer, moment-splitting aksel differensialer og en mengde stabilitet systemer som brukes yaw og pitch-sensorer for å tillate bilens datamaskin til å forutse hva sin sjåfør var i ferd med å gjøre og fordele dreiemomentet tilsvarende.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103297.html

Previous:
Next:

4X4