Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

AWD Vs. 4 Wheel Drive Traction

Firehjulstrekk vs firehjulstrekk trekkraft er lett å forstå når du vet forskjellene mellom - og hensikter - de to systemene. En nøkkel til forståelse trekkraft og drivsystemer er at de fire hjulene på en bil alle reiser forskjellige avstander når et kjøretøy svinger. For en fire-wheel drive kjøretøy, at forskjellen steder stress på drivverk som må løses for at systemet skal fungere uten overdreven slitasje og uten negative effekter på kjøretøy kontroll. Tradisjonell firehjulstrekk er faktisk to-Wheel Drive
Kjøretøy under kontroll med ett hjul spinner

mindre modifisert for ekstrem plikt, vil to-wheel drive biler bare spinne ett hjul når trekkraft er tapt. Det er med god grunn også, det hjulet som ikke sklir beholder nok trekkraft for å holde deg pekte i riktig retning. Siden firehjulstrekk systemer ta bakakselen fra en to-wheel drive bil og kopiere den for grensesnittet, vil systemet bare noensinne levere strøm til ett hjul fra fronten og ett hjul fra bakenden.

Differensialer Hold deg i kontroll Under Strøm uten Binding Spenninger
p Det er et fantastisk stykke ingeniørkunst i midten av hver aksel kalles en differensial som gjør at bilen automatisk levere strøm til hver side av en aksel ved svinging. Den har en kritisk sekundær fordel i tillegg: Differansen tillater de to hjul på aksler for å reise forskjellige avstander uten belastning på systemet. Uten en differensial, ville akselen binde opp med vridning hver gang du slått eller når det ene hjulet treffer en bump at den andre siden ikke gjorde det. Alle fire hjulene på bilen din er på reise på litt forskjellige hastigheter og avstander til alle tider.
Binding Stress kan føre til at du mister veigrepet eller ødelegge deler

firehjulstrekk systemer har den ekstra komplikasjon til å håndtere de ulike avstander forhjulene reiser versus bakhjulene. Det kan ikke virke som en stor avtale, men de samme tannhjul som driver hundrevis av hestekrefter til hjulene ikke gi etter når forhjulene ønsker å reise selv den minste avstanden mindre enn bakhjulene. I et tradisjonelt firehjulstrekk system, stress kan kun bli utgitt med dekkene sklir eller systemsvikt som å bryte en hub eller aksel.
Firehjulstrekk er ikke for tørr Pavement

Binding påkjenninger frigis når alle fire hjulene spinner fritt.

Du bør bare kjøre firehjulstrekk kjøretøy i dårlig trekkraft situasjoner ved lave hastigheter. En tradisjonell firehjulstrekk slår på en grusvei vil hoppe som det bygger og frigjør stress på kontaktpunktet mellom dekkene og veien. Som hastighet bygger i løs trekkraft, kan denne lille glidning føre et kjøretøy for å miste veigrep og føreren mister kontrollen. Kjøring i firehjulstrekk ved lave hastigheter på tørre asfalten setter konstant belastning på drivverk og kan føre til for tidlig svikt i drive-linjen deler.
AWD kan brukes hele tiden

AWD i bevegelse på tørre asfalten

å administrere bindende påkjenninger på drivverk uten å indusere hjulspinn, lagt produsentene clutcher mellom for-og bakakselen. Klørne fungerer omtrent som en differensial for å distribuere kraft til hver aksel avhengig trekkraft. De ekstra clutcher også slipper bindende krefter i form av varme før de forårsaker dekkene sklir. Mens produsenter kaller denne type system ved forskjellige navn, firehjulsdrift, eller AWD, er den vanligste.
AWD vs 4WD Drive Traction
Firehjulstrekk på lav hastighet

Tradisjonelle firehjulstrekk systemer er vanligvis funnet på lastebiler og truck-baserte sport nyttekjøretøyer som deres komponenter er mer tungt bygget og levere forbedret trekkraft for tunge lass i dyp søle og snø. De er også tøff nok til å krysse ekstreme terreng som stein og stokker uten å bryte deler. Fordi tradisjonelle firehjulstrekk er ikke egnet for tørre fortau og høye hastigheter, de fleste personbiler og SUVer bruke AWD å håndtere løs trekkraft forårsaket av regn og lett snø.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/102976.html

Previous:
Next:

4X4