Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

Spesifikasjonene for en 1995 Polaris Scrambler 400

Polaris Industries startet som en snøscooter produsent i 1945, men all-terreng kjøretøy nå står for to tredeler av sin omsetning. Faktisk er det den nest største produsent av ATV bak Honda Motor Co, som gir selskapet en sterk base for kvalitet og deler i videresalg markedet. The Polaris Scrambler 4x4, først tilbudt i 1992, var en av sine mest populære modeller, og det fortsatt blir gjort i dag. 1994 Scrambler er lett tilgjengelig i brukte og ettermarkedet oppføringer, med priser som spenner fra $ 1999 til $ 2495, som i 2010. Motor, drivlinje

1994 Scrambler har en kraftig to-takts, 400 cc, væskekjølt, olje-injisert motor. Den har en 34 mm Mikuni forgasseren. Polaris har en proprietær overføring kalt Polaris Variable Transmission at den hevder reagerer på både turtall og dreiemoment belastning for å justere kraften som trengs. Det er en enkel skift for en rytter å velge forover eller bakover. En hånd-grep bryteren aktiveres firehjulstrekk, men 4WD kan også aktiveres automatisk når Scrambler sanser mister veigrepet i bakhjulene.
Utseende, dimensjoner, kapasitet

Scrambler veier £ 570, og har en 48,5-tommers akselavstand. Denne single-seat ATV er 75 inches lang, 45 inches bred og 49 inches høy. Setehøyde er 35 inches og bakkeklaring er 4,75 inches. Drivstofftanken rommer fire liter. 1995-modell, i motsetning til de nyere Scrambler-modellene har to "robot-look" styre-montert, dobbel bredde kvarts halogen frontlykter. Det er også bremselys og nøytrale og omvendt indikatorlamper. Standard hjul er 22 tommer eller 23 tommer. Rød eller hvit er de vanligste fargene.

Hjul, hjuloppheng, bremser

Den forstillingen benytter MacPherson. Bakhjulsoppheng reise, støttet av en Fox Shox med en ekstern reservoar, er 8,2 inches. Den Scrambler har det som kalles Polaris konsentrisk Drive System, med en progressiv sats svingarm som hindrer tap av kraft til bakhjulene forresten kjeden spenningen opprettholdes. Det betyr at motorens dreiemoment hindrer ikke bakhjulsoppheng ytelse. Den kutter også ned på behovet for kjeden vedlikehold eller utskifting. Bremsene er all-wheel hydraulisk med en ettgreps foran og fot bak kontroller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103195.html

Previous:
Next:

4X4