Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan endre en oksygen sensor på en 2004 GMC Truck

The 2004 GMC Sierra lastebil har flere O2 eller oksygen sensorer i systemet. På V8-motor utstyrt lastebiler, det er én på hver eksosrøret foran katalysatoren, samt en på den nedadgående rør som kommer fra eksosmanifolden. Når avgjøre om du må endre en O2 sensor, må du merke hvilken av sensorene er defekt, slik at du kan erstatte den rette. Denne informasjonen vil bli lagret i lastebil datamaskin, så har det skannet før du endrer sensorene. De fleste auto deler butikker vil gjøre dette for deg gratis. Du trenger
Jack
Jack står
O2 sensor socket
3/8-inch skralle
Vis flere instruksjoner
en

Position en jekk under forstillingen av lastebilen og heve den opp fra bakken. Posisjon et sett med bukker under forstillingen eller ramme rails å støtte lastebil, deretter senke jekken og fjerne det fra under bilen.
2

Finn O2 sensor du har tenkt å endre. Hvis det er oppstrøms sensor, finner den under motoren i ned røret som går fra eksosmanifolden til katalysatoren. Hvis det er en nedstrøms sensor, er det i eksosrøret like foran katalysatoren. På dobbel eksos lastebiler, er det to nedstrøms sensorer på i hvert rør.
3

Finn ledningsnett pigtail kommer ut av toppen av O2 sensor. Følg ledninger opp til det elektriske tilkoblingsorgan på kjøretøyet ledningsnett. Løsne kontakten ved å trykke ned låsetappen på tilkoblingen og trekke de to halvdelene av kontakten fra hverandre.
4

inn en O2 sensor kontakten på O2 sensoren i eksosrøret. Hvis du ikke har en, kan du kjøpe en O2 sensor kontakten på de fleste auto deler butikker. Ved hjelp av en 3/8-inch skralle, snu kontakten mot klokken, løsne sensoren. Løft den gamle sensoren ut av røret og kast den.
5

Tre nye O2 sensoren inn i hull i røret for hånd for å unngå stripping eller tverrgjenging passform. Skru det fast med O2 sensor socket og skralle, deretter kjøre ledningsnettet pigtail opp til kontakten på lastebilen. Skyv kontakten på O2 sensoren inn i ledningsnettet kontakten, slik at låsetappen engasjerer. Gjenta denne prosessen for hver O2 sensor som du trenger å endre.
6

Plasser jack under fronten på lastebilen igjen og løfte lastebilen utenfor bukker. Fjern stands fra under bilen og senk bilen til bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102385.html

Previous:
Next:

Tune Ups