Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en Hyundai Sonata 3.3L

Ifølge bilprodusenter, bør Hyundai Sonata ha sin olje skiftes hver 3000 miles for å opprettholde en ren motor. Oljen holder de bevegelige delene i motoren smurt også. Oljen filter bør skje sammen med oljen. Filteret samler smuss i oljen og hindrer det fra å nå og å skade motoren. Gjør dine egne oljeskift er en økonomisk oppgave som folk flest kan gjøre trygt med noen vanlige verktøy. Du trenger
Jack
Jack står
Drensvannsoppsamler
Oil filter skiftenøkkel
HP-1004 oljefilter
Shop rag
trakt
Seks liter 10W30 olje
Vis flere instruksjoner
en

Plasser jack under fronten på bilen under rammen. Jekke opp bilen nok til å skyve den bukker under hver side bak hjulene. Senk bilen på tribunen. Dette vil hindre bilen fra å falle på deg og hindre skader dersom jack svikter.
2

Slide under Sonata din og finn bunnpannen i front center området. Plasser renne pannen under bunnpannen og skru pluggen. La all gammel olje renne ned i pannen. Tørk av overflødig olje og erstatte den pan-plugg.
3

Skru av oljefilteret plassert på siden av motoren med olje filter skiftenøkkel. Plasser den gamle filter åpen side ned i avløpet pannen også. Tørk opp oljen fra filteret port og skru inn det nye oljefilteret. Bruk filternøkkelen å sikre at den er godt på plass. Det bør være stramt nok til at den ikke kan løsnes for hånd.
4

Skyv ut fra under bilen og jekke opp bilen nok til å trekke jack skiller seg ut fra under hver side. Slipp jekken og senke bilen tilbake til bakken. Åpne førersiden døren og trekk panseret låsen.
5

Åpne panseret og finn "Engine Oil" cap nær fronten av motoren ved siden av peilepinnen. Skru av lokket og sett trakten inn til havnen. Dette vil hindre søl olje over hele motoren din. Hell i den nye oljen deretter erstatte "Engine Oil" hetten.
6

Start Sonata og kontroller at det ikke er noen oljelekkasje. Slå av motoren. Trekk ut peilepinnen og tørk av med fille. Sett den og dra den ut igjen, og kontroller oljenivået på slutten. Det bør nå "Full"-merket. Hvis den ikke gjør det, tilsett mer olje og kontroller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133170.html

Previous:
Next:

oljeskift