Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2002 Ford Ranger

Du bør jevnlig endre olje hver 3000 eller 5000 miles, i henhold til de råd som gis i bruksanvisningen. Er du i tvil, skifte olje oftere. Oljeskift er en veldig billig måte å sikre en sunn motor. 2002 Ford Ranger ble produsert med en av tre motorer. Den anbefalte frekvensen av oljeskift, type olje, kapasitet og type olje filter varierer mellom de ulike motortyper. Det anbefales sterkt å ta kontakt med brukerhåndboken for å fastslå den eksakte krav. Du trenger
Skiftenøkkel
Olje filter skiftenøkkel
5 Qts Oil minimum
Olje filter
Drensvannsoppsamler
trakt
Rag
Vis flere instruksjoner
en

Kjør motoren i et par minutter for å varme opp oljen, hvis motoren ikke er blitt kjørt i flere timer. Dette vil la oljen renne enklere, spesielt i kaldere klima. Du ønsker ikke å kjøre motoren for lenge, eller at oljen blir for varmt til å håndtere. Hvis du har kjørt bilen en stund, da oljen er trolig altfor varmt, og du bør gi tid for oljen å kjøle seg ned.
2

Plasser en renne pannen under tappepluggen, som ligger ved foten av motorens bunnpanne, nær sentrum av understellet.
3

Skru ut pluggen i mot klokka med skiftenøkkel. La oljen renne helt inn i avtappingspannen. Når oljen har stoppet dryppende, erstatte tappepluggen i klokkens retning. Trekk til bolten mot bunnpannen, men ikke stramme for det. Du vil bare ha nok motstand til å hindre lekkasjer. Bunnpannen er laget av aluminium, noe som betyr at trådene vil stripe veldig enkelt.
4

Place oljefilteret skiftenøkkel over oljefilteret, som ligger på førersiden, mot fronten av kjøretøy. Roter oljefilter skiftenøkkel mot klokken til filteret kommer helt ut. Det kan ikke være mye plass til å jobbe, så ha tålmodighet.
5

Gni litt ny olje langs pakningen på det nye filteret, og roter den i klokkens retning mot gjenger hvorfra den gamle filteret ble fjernet. Stram det beste du kan, og deretter gi det en siste kvartal eller halvår rotasjon ved hjelp av oljefilteret skiftenøkkel for å sikre det. Den type filter bør være oppført i brukerhåndboken.
6

Skru av tanklokket, som ligger på toppen av motoren under panseret. Hell den anbefalte kapasiteten av olje inn i påfyllingshullet. En trakt kan hjelpe. Den anbefalte kapasiteten og oljetype bør være oppført i instruksjonsboken eller skrives ut på oljepåfyllingslokket. Sett på lokket.
7

Sveiv motoren slik at oljen kan sirkulere, og fylle oljefilteret. Hold motoren i gang i flere minutter, og deretter slå av motoren, og la den sitte i ytterligere noen minutter.
8

Trekk ut peilepinnen og tørk av med en fille. Sett på peilepinnen, og pass på å sete den godt. Trekk opp peilepinnen, og finn oljenivået. Det bør stoppe et sted mellom de to linjene merket "Min" og "Max".

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133085.html

Previous:
Next:

oljeskift