Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

The History of the Cobra 427 Automobile

The Cobra 427 er en modell av AC Cobra , en britisk sportsbil produsert av AC Cars Group i begynnelsen av 1960. Bilen er også kjent som Shelby Cobra og er en to -dørs roadster som i dag kan bære en prislapp på millioner av dollar . Historisk Origins

AC Cars, en av de eldste bilprodusenter i Storbritannia , presenterte sin første modell i en auto show i 1903 . I 1961 ba ex - rallyfører Carroll Shelby AC Cars å bygge ham en roadster med en V - 8 motor . AC Cars sammen med Ford å installere en lett, small-block motor, og AC Cobra ble født.
Tidlige versjoner

første AC Cobra ble kalt 75 Cobra Mark I og var utstyrt med en 4,2 -liter, 260 motor. The Mark II debuterte i 1963 og inneholdt rack-and - pinion styring samt tverrgående blad fjæring . Ingeniører jobbet for å plassere større motorer i Cobra , men Mark II -modellene utstyrt med Ford 390 motorer mindreavkastning på banen .
Mark III

Cobra Mark III ble utstyrt med en Ford -motor 427 , så vel som en ny ramme-og spiralfjær suspensjon . Den hadde en toppfart på 164 miles per time. The Cobra 427s ikke var økonomisk vellykket og ble til slutt redesignet for å passe 428 motorer. I 1967 stoppet Carroll Shelby importere biler fra Storbritannia.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93610.html

Previous:
Next:

roadstere