Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

Sunbeam Alpine Historie

The Sunbeam Alpine, basert i Midlands, England, var en to-seters roadster, coupé og fastback produsert av Rootes-konsernet mellom 1953 og 1975. Bilen, derimot, er mest identifisert som 1959-1968 Alpine Series 1 til 5 åpne roadstere med sine skarpe tailfins, lav profil og kvikk håndtering. Den attraktive Alpine hatt enorm suksess i filmer og tv, og dens berømte drivere inkludert Grace Kelly og Sean Connery. Origins

Den opprinnelige Sunbeam Alpine er designet av George Hartwell og introdusert i 1953 som en Sunbeam-Talbot, et resultat av fusjoner mellom Sunbeam, Darracq og Talbot. Det ble også referert til som Talbot Alpine. Det inneholdt typisk etterkrigstidens britiske styling med avrundede fronten fendere med integrerte frontlykter, en lang vertikal grill og et stort bagasjerommet. Det satt på en kort 97,5-tommers akselavstand og målte bare 168,5 inches lang
Limited Produksjon

Bare 3000 av de første generasjons Alpines, drevet av en 2267cc 4. - sylindret motor ble produsert siden produksjonen varte bare to år. De fleste av dem ble bygget som venstre hånd stasjoner og eksporteres til USA hvor svært få overleve i dag.
Second Generation

I 1956, Ford trente designer Ken Howes og hans partner, Jeff Cromptom, ble belastet med en ny utforming av Alpine å appellere til det amerikanske markedet. Resultatet ble en kraftig detaljert roadster som bar ingen likhet med den første generasjonen Alpine og hadde mer enn noen få karakteristikker av Ford Thunderbird.
Dimensjoner

Den nye Alpine debuterte i 1959 som en to-seters roadster. Det sported en underpowered 1494cc 4-sylindret motor, som gjorde sportsbil en dårlig kandidat for konkurransekjøring. Sin akselavstand var bare 86 inches og dens lengde 155 inches. Det ble bygget på en Hillman Husky ramme, og girkassen kom fra Sunbeam Rapier.
Resultatutvikling

Mens nyere modeller av den andre generasjonen Alpine omtalt større powerplants, de roadster aldri rev opp racerbanen. Det registreres en 0-60 mph hastighet på kun 13,6 sekunder, men det fikk en bemerkelsesverdig 31 mpg og koster bare £ 1031.
Mid-1960

Av 1963, introduserte Alpine en avtagbar hardtop. Solstråle syntes å motstå ideen om å sette mer kraft under panseret. Selv om motorens slagvolum økt for de 1963-1964 biler med 1592cc, droppet sin effekt. For alle sine ytelse feilgrep gjort imponerende kropp design den ideell for bruk i TV-reklamer og som filmer rekvisitter. Det ble omtalt i åpningssekvensen i den første sesongen av TV-serien "Get Smart" og ble drevet av James Bond i 1962 filmen "Dr. No"
Fastback

I alt om lag 70.000 av de roadstere ble produsert før Rootes introduserte sin Alpine fastback i 1969. Alpine fastback var faktisk en rebadged 1968 Rapier fastback coupé. Det satt på samme akselavstand som roadster, men målt mye lenger på 174,5 inches. Det inneholdt en 1725cc motor, men fortsatt led av blodfattig effekt. Den fastback ble produsert frem til 1975. Da Chrysler Corporation hadde kjøpt Rootes og endte Alpine produksjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93582.html

Previous:
Next:

roadstere