Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

Triumph Spitfire Historie

De to-seters sportsbil Triumph Spitfire ble produsert av Coventry, England-baserte Triumph Motor Co over en 18-års spenn. Det var selskapets mest populære sportsbil produsert gjennom fem generasjoner av modeller. Mer enn 314 000 ble solgt mellom 1962 og 1980. Selv om det ikke spesielt kraftig, appellerte den til kjøpere som ønsket en sportsbil uten en heftig prislapp som vanligvis gikk med en. Origins

Konseptet for utformingen av Spitfire startet i 1957 av den italienske stylist Giovanni Michelotti. Spitfire var basert på den allerede eksisterende Triumph Herald saloon. Spitfire var å være en rimelig kompakt svar på Austin-Healey Sprite. Den sportsbil brukt Triumph Herald mekaniske komponenter og en forkortet Herald chassis.
Body Style

Kroppen er designet med myke linjer fra nesen sin, med en dukkert på dører, og deretter sveiper nedover på halen. Fronten fendere bulte over panseret med frontruten hensiktsmessig smal til å gi den en lav profil. En eksentrisitet var semaforer på pipen for å indikere retning endring.

Økonomiske woes

Før Spitfire ble produsert, ble Triumph Motor Co kalt Standard- Triumph etter Triumph 1944 oppkjøpet av Standard Motor Co Standard-Triumph var i dype økonomiske problemer og ikke kunne bygge Spitfire. I 1960 Leyland Motors Ltd steppet inn og overtok Standard-Triumph, som igjen ble Triumph Motor Co, og banet vei for Spitfire produksjon.
Produksjon
< p> Produksjonen startet for 1962-modellen med fire Spitfire, ofte identifisert som MkI. Det satt på en 83-tommers akselavstand og målte 145 inches lang. Den ble drevet av en beskjeden, hvis ikke underpowered, 1147cc, firesylindret motor. Men salget var eksepsjonell, med 45763 bygget 1962-65. Motorkapasitet var ikke økt før MKII modellene debuterte med en 1296cc motor. En 1493cc motoren ble endelig innført for Spitfire 1500 som gikk gjennom 1980.
Resultatutvikling

Spitfire kunne ikke forveksles med noe annet enn en billig sportsbil. Dens eneste særtrekk var roll-up vinduer mens mange konkurrenter var fortsatt bruker sele sideblad. Wire hjul og en hard topp var valg. Lyddempende materialet var minimal og veien var veldig mye følte over lange stasjoner. Med andre ord, oppførte det som en ekte sportsbil.
Under panseret

Under panseret eller hette, ble 1147cc motoren litt trimmet av 1965 til å generere en fortsatt blodfattig 67 hestekrefter. Men toppfarten var en respektabel 96 mph. Ut av porten, men utførte Spitfire mindre godt, treffer 0-60 mph på en lat 15,5 sekunder. Men fikk det mer enn 31 miles per gallon og solgt for bare £ 550.
Spitfire 1500

Den siste generasjonen Spitfire 1500 var Triumph beste selger av serien, med 95 829 solgte enheter 1974-80. Men amerikanske sikkerhets-og utslippskrav og Triumph egne svakheter dømt dens fremtid. Den 53-hestekrefter, viste 1493cc motor upålitelig og USAs utslipp utelukker krevde en katalysator og lavere kompresjon, som sugde kraften ut av motoren. New innvirkning kollisjon regler kreves svart gummi støtfangere, som kompromittert Spitfire design. Produksjonen ble avsluttet i 1980 og Triumph shuttered dørene fire år senere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93583.html

Previous:
Next:

roadstere