Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

Triumph TR6 Informasjon

The Triumph TR6 var den britisk-baserte Triumph Motor Company mest populære sportsbil i TR-serien. Produsert fra 1969 gjennom 1976, ble de fleste TR6s eksportert til USA. Selv om TR6 var et fint eksempel på sportsbil utførelse, ble det produsert under bilprodusenten mest turbulent periode under eierskap av British Leyland Motor Corporation, som hadde fått alvorlige arbeids-og kvalitetskontroll - men nesten 100.000 TR6s ble produsert. Origins

TR6 er etterfølgeren til den svært like og kortvarig TR5 som ble produsert i 1967 and1968. Den TR5 var egentlig en stop-gap mellom TR4 og TR6. Faktisk delte TR6 mange av TR4 mekaniske komponenter og kroppen styling. Den store styling forskjellen mellom TR6 og dens forgjengere er den firkantet utseende på nesen og bak dekk, basert på anbefaling av coachbuilder Karmann.
Spesifikasjoner

TR6 sitter på en 88-tommers akselavstand, måler 155,5 inches lang, er 61 inches bred og står 50 inches høy. Den veier £ 2491. Det ble utformet som en roadster med et uttakbart hardtop tilgjengelig.
Under the Hood

TR6 er drevet av en 2498cc rett sekssylindret motor som var utstyrt med enten innsprøytning eller en forgasser. De drivstoff-injisert versjoner generert 150 hestekrefter, men senere detuned versjoner produsert bare 125 hestekrefter for å gjøre det lettere i bykjøring. USA powerplants kun produsert 104 hestekrefter.
Cockpit

av britiske sportsbil standarder, kjennetegnet Triumph et luksuriøst interiør utstyrt med bøtte seter og en tre-korn dashbordet. Som mange europeiske sportsbiler, gjorde Triumph liker ikke å gjøre noen vesentlige endringer enten i kroppen eller interiøret. Bilen forble tilnærmet uendret i hele sin løp.
Forsømt Stepchild

Triumph produserte totalt 91 850 TR6 modeller når produksjonen endte i juli 1976. Det var ingen liten prestasjon for et selskap som hadde blitt et stebarn under paraplyen av British Leyland. En rekke fusjoner i 1960 satte Triumph under britisk Leyland. Triumph ble snart neglisjert til fordel for den nye eierens opptatthet av sine luksuriøse merker som Jaguar. Videre konkurrerte TR6 mot andre britiske Leyland biler som Austin, MG og Morris.
Turbulente 1970

British Leyland ledelsen var sløv, oppblåst og arrogant, noe som ble tydelig under en alvorlig av streiker på midten av 1970-tallet. British Leyland ble plakaten gutt av bedriftens Storbritannia og dets dårlige relasjoner med sine arbeidere. Effekten på TR6 resultert i rykter om sabotasje av streikende arbeidere. Mens påstandene ble aldri bevist, ble TR6 omdømme noe svekket etter hvert som produksjonen ble tilfeldig under den verste av arbeidskraft uro.
TR6 Triumphs

Men endte TR6 produksjon ikke på grunn av British Leyland woes, men fordi dens syv års sikt var nok for en bil basert på et design som oppsto i 1961. Den mye baktalt TR7 erstattet TR6 og var en kritisk bombe med publikum. Tilnavnet "kile" for sin radikale design, TR7 helt forlatt den sanne naturen til en britisk roadster. Den TR6, i kraft, var den siste av den rasen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93586.html

Previous:
Next:

roadstere