Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

The History of the Toyota MR2

The Toyota M2 er en spant to-seters, mid-motor sportsbil som bærer noen av karakteristikkene av Lotus Eclat når Lotus og Toyota samarbeidet i de tidlige stadier av utviklingen av prototypen. Toyota fikk et hopp på gjenopplivet sportsbil markedet med produksjon starten i 1984, fem år før Mazda debuterte sin Miata. Historie

MR2, som står for mid-engine/rear-drive/two-seater, ble produsert 1984-2007 når fallende salg og sterk konkurranse fra Mitsubishi og Nissan redusert sin markedsandel i USA. Noen av DNA sin deles med Lotus, der Toyota eide en stake, men utover tidlig design og engineering scenen forble det helt en Toyota-prosjekt.
Betydning

På tidspunktet for introduksjonen, var MR2 en sjelden mid-motor roadster tilbys til en rimelig pris.

Identification

Første generasjons modellene har en tydelig kantete kroppen stil med en flat bakre dekk.
Typer

Bare tre generasjoner av MR2s ble produsert, men en bemerkelsesverdig kropp konvertering kit ble tilbudt av Toyota Racing Development in 1998 som utvidet kroppen inn i en racing holdning til ære TRD2000GT racerbil.
Egenskaper

I 1987 bilen kom med en kompressor muligheten til å produsere 145 hestekrefter.

Størrelse

første generasjon grunnleggende MR2 er 154,5 inches lang med en 91,3-tommers akselavstand og har en 1,6-liters firesylindret motor til å generere 124 hestekrefter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93576.html

Previous:
Next:

roadstere