Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

History of Cobra Automobiles

AC Cobra, også kjent som Shelby Cobra, ble utviklet av rallyfører Carroll Shelby, med singelen ideen om å stappe en stor motor inn i en kompakt, lett, to-seters roadster og rase det som hurtig som mulig. Ikke en spesielt kvikk sportsbil, er det fremdeles etablert et rykte på racerbanen og gate for sin utemmet kraft og muskuløs, slank kropp design. AC Origins

AC Cars of Thames Ditton, Surry, England, hadde vært å bygge biler siden århundreskiftet. I 1953 produserte bilprodusenten AC Ace, en to-seters sportsbil drevet av en inline 6-sylindret Bristol motor som gjorde bemerkelsesverdig godt på løypen. Men Bristol avsluttet produksjonen av sine motorer i 1961, og AC Cars utgangspunktet bestemt på Chrysler 313-kubikk-tommers V-8 som sitt kraftverk.
Shelby Factor
< p> Kjent rallyfører Carroll Shelby nærmet AC Cars i 1961, foreslår at AC fortsette å bygge AC Ace og kraft det med en amerikansk-laget V-8 motor. Shelby utgangspunktet søkt en Chevrolet motor, men General Motors nektet, fordi bilen vil konkurrere mot Corvette. Shelby slått til Ford, som ble enige om å gi sin nye 260-kubikk-tommers lette small block V-8.
England til California

januar 1962 , bygget AC en prototype chassis med omfattende revisjoner til fronten for å imøtekomme den nye drivverket. AC drivere testet bilen, fjernet motor og transmisjon, og levert chassis til Shelby Venice, California, plante. Ved 1963 ble AC frakt aluminium funksjonsfriske rullende materiell til Venezia, slik at Shelby å produsere 15 biler i uken.
Cobra Is Born

Shelby heter bilen Cobra og sendt en pearlescent gul versjon til New York Auto Show i april 1962 for bestillinger for å bli tatt for offentlig salg. På denne tiden hadde Shelby dannet Shelby-American Company. Bare 75 260S ble bygget før større 289-kubikk-tommers V-8 ble installert i 1963. I oktober inngikk Cobra sitt første løp på Los Angeles Times Grand Prix og ledet i det niende runde, bare for å bryte en bakre hub og ikke ferdig.
Beats Corvette

I sitt andre løp på Riverside International Raceway øst for Los Angeles, drivere Dave MacDonald og Ken Miles ferdig første og andreplass henholdsvis og handily slå et team av Corvette Stingrays.
Daytona Coupe

Alle Cobras var åpne roadstere til september 1963 da Shelby designet Daytona Coupe, en hardtop som tilbys bedre aerodynamikk enn roadster. I februar kjørte kupé på Daytona Continental kurs og registrert den raskeste rundetiden, bare for å ha sin differensial bryte og ta fyr, og tvinger den ut av løpet.
427

Cobra nådde sitt høydepunkt i makt og design med innføringen av 427-kubikk-tommers V-8 i februar 1964. Den 427 Cobra slå Ferrari GTO på Sebring. To måneder senere, ferdig med det fjerde totalt og først i GT-klassen på 24-timers Le Mans, igjen slo Ferrari. Men alltid i økonomiske problemer, sluttet Shelby produksjon av Cobra mars 1967.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93579.html

Previous:
Next:

roadstere