Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

Chevy Corvette Fakta

Gjennom sine seks generasjoner har Chevrolet Corvette etablert et rykte som premieren amerikanske bygd to-seters sportsbil. Corvette er produsert av General Motors. Introdusert i 1953 og fortsatt produseres i dag, er det for tiden bygges ved GMs Bowling Green, KY, montering av anlegget. Mens det grunnleggende konseptet med en sportsbil gjenstår, har GM ledelse de siste årene antydet at en Corvette sedan er mulig å konkurrere mot Porsche Panamera. Origins

Den opprinnelige Corvette er designet av den berømte GM stylist Harley Earl. Navnet stammer fra den raske verdenskrig Corvette marinefartøy.
Debut modeller

1953 Corvette inneholdt en så sjeldne glassfiber kropp og en rett- 6 motor, trommelbremser, og en to-trinns automatgirkasse.
Design Overhaling

Corvette ble redesignet for 1962 modell år og inneholdt navnet Stingray fordi sin nye stil reflekteres form av Stingray fisk.
utemmet kraft

I 1968, mer kraft ledsaget en ny, slank, hai-lignende design med en 350-kubikk-tommers V-8 og den valgfrie all-aluminium 427-ci V-8 som genererte 500 hestekrefter.
produksjonsproblemer

Produksjon problemer upended levering av 1983-modellene, som aldri ble produsert på grunn av alvorlige leverandør problemer som involverer produksjon og levering av hjul og instrument klynger.
dag

Dagens Corvette styling minnes 1960- era europeisk roadster design, sammen med synlige frontlykter, ny høy ytelse fjæring, og en 400-hestekrefter 6-liters motor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93585.html

Previous:
Next:

roadstere