Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> roadstere >> Content

Corvette Convertible Fakta

General Motors introduserte Chevrolet Corvette sportsbil for 1953 årsmodell. Den opprinnelige Corvette lanserte den amerikanske roadster segment og ble en viktig og innflytelsesrik modell. Gjennom årene Corvette har vært tilgjengelig i flere karosserivarianter, inkludert en cabriolet. The Original Corvette

første generasjon Corvette, solgt mellom 1953 og 1962, var kun tilgjengelig som en cabriolet. Unnfanget av den berømte Chevy designet Harley Earle, var det ment å fremkalle små europeiske sportsbiler, som var blitt populær i amerikansk følgende verdenskrig. Corvette cabriolet var også en to-dørs, to-seters for å fylle kravene for å bli stemplet som roadster. Corvette opprinnelig inneholdt en folding myk topp som kan lagres under et hardt dekke mellom kabinen og lukket bagasjerommet. Corvette ble opprinnelig drevet av en 235-kubikk tommers inline-seks sylindret motor, men ved slutten av 1950-tallet en V8 var også tilgjengelig.
Evolution

1963 Corvette ble redesignet. Den nye versjonen var tilgjengelig som enten en coupe eller cabriolet, med cabriolet selge for en noe høyere pris. Den nye modell konvertible inkluderte ikke et stammen, med kalesjen blir lagret i et rom bak setene, og gassen beholderen ved hjelp av deler av resten av plassen på kjøretøyets bakre del. Den 1963 modellen så effektøkning til maksimalt 360 hestekrefter (avhengig av hvor motoren var utstyrt) og utgang vil fortsette å vokse i de neste årene. En 7,0 liters V8 ble innført for 1966 som var tilgjengelig i både Corvette coupe og cabriolet, bringe strøm til 430 hestekrefter og sementering av Corvette status som en av de mer dyktige amerikanske sportsbiler. For 1968 Corvette var igjen redesignet men de konvertible og coupe karosserivarianter var begge fortsatt tilbys.
Senere Historie

konvertible alternativ forble som den Corvette var nok en gang oppdatert for 1984 årsmodell. Den fjerde generasjon Corvette brukte en 5,7 liters V-8 motor. Dette Corvette er kjent for å være den første produsert av støpt plast, noe som representerte en stor avgang fra tidligere Corvettes med kropper bygget av glassfiber. I tillegg til det konvertible, ble en kombi modell tilbys med en bakre liftgate og lasterommet åpen mot passasjerrommet. Den konvertible inneholdt en folding myk topp lik som på tidligere Corvette cabriolet, og nok en gang ingen bagasjerommet ble tilbudt på det konvertible. Den femte generasjon Corvette kom i 1997 og var tilgjengelig som en kombi eller cabriolet. Stammen returnert som en egen plass bak konvertible toppen.
Semitrailere Konvertible

Corvette har vært tilgjengelig i flere karosserivarianter som kan kalles semi-cabrioleter. Disse inkluderer en targa toppen som ble innført i 1984. Denne i ett stykke topp kunne fjernes med den faste bakruten er igjen på plass. Den targa toppen var et populært alternativ på fjerde-og femte generasjon Corvette, og ble priset under en tilsvarende modell med en full konvertible toppen. T-topper var også en del av Corvette styling begynner med tredje-generasjons modell i 1968. Disse takene inneholdt en fast center bar med to flyttbare paneler som er koblet til vindusåpninger. T-topper var tilgjengelig i løpet av tredje og fjerde generasjon av Corvette produksjon så vel.
Current Corvette Convertible

Den nåværende Chevy Corvette representerer bilens sjette modell generasjon. Introdusert i 2005, er Corvette Convertible priset til flere tusen dollar over en relativt utstyrt Corvette coupe. Begge stilene er drevet av Chevy 6,2 liters LS3 V-8 motor. Corvette cabriolet inneholder fortsatt en liten koffert bak toppen lagring. To dagens høye ytelse Corvettes, Z06 og ZR1, tilbys kun som varianter av coupe kroppen stil. Dette var også tilfelle med flere tidligere ytelse Corvette utgaver og stammer fra større strukturell stivhet av coupe-modellen gjør den mer egnet for racing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/roadsters/93588.html

Previous:
Next:

roadstere