Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om Cadillac limousiner

Cadillac er en del av Detroits General Motors Company og er anerkjent som en ledende aktør i bilbransjen luksus. I mer enn et århundre har Cadillac produsert biler designet for å tilby jevn ytelse sammen med eksklusive funksjoner og utseende. I tillegg til å produsere biler og institusjonelle kjøretøyer, er selskapet kjent for sin linje av limousiner. Cadillac limousiner brukes til kommersiell transport og er også nært knyttet til presidentvalget motorcades. Tidlig Cadillac Historie

Cadillac Automobile Company ble stiftet høsten 1902 av en gruppe maskinister og finansielle støttespillere. Det nye selskapet var basert i Detroit, Michigan, og ble oppkalt etter en fransk oppdagelsesreisende som heter Le Sieur Antoine de la Mothe Cadillac, som hadde oppdaget Detroit på 17-tallet. Cadillac produsert en rekke luksuriøse bilmodeller som ble en umiddelbar hit blant aristokrater og velstående forretningsmenn. De første Cadillac-modellene brukte en body designet av Oldsmobile og en motor som hadde blitt avvist av Ford Motor Company.
First Cadillac Limousine

I 1906 lanserte Cadillac sin første limousin, basert på selskapets vellykkede Modell D Touring-modellen fra året før. Det var kjent som modell L og hadde et klistremerke pris på $ 5000. Til sammenligning ble den populære Ford Model N utgitt samme år og selges for $ 500 til $ 600. På grunn av den høye pris av Model L var omsetningen relativt lav. The Model L var den første Cadillac til funksjonen bakovervendt med plass til opptil syv passasjerer.

Cadillac Presidential limousiner

Starter i 1908 med president Taft har Cadillac limousiner blitt en integrert del av mange presidentvalget motorcades. Dette er på grunn av den overlegne luksus og statusinformasjon tilknyttet disse bilene fra deres oppfinnelse gjennom det nåværende tidspunkt. Taft kjøpt en 1908 modell M limo, deretter konvertert det Hvite Hus stallen inn i en garasje for å huse sin nye bil. I 1938 produserte Cadillac to spesielle limousiner designet for presidentvalget bruk. Kjent som Queen Mary og Queen Elizabeth, kjennetegnet de det siste innen sikkerhetsteknologi samt Cadillac klassiske stil og design. Siden den gang har Cadillac fortsatte å produsere presidentvalget limousiner for hver nye Commander in Chief.
1993

1993 Cadillac Limousine var den første modellen i selskapets historie å være bygget helt fra grunnen av Cadillac og General Motors. For de første 90 årene av selskapets historie, ble alle Cadillac limousiner startet i huset, deretter sendt til andre produsenter for ettermarkedet alternativer og passform-outs. I 1993 har selskapet også endret navnet på flere modeller. Mens mange tidlige Cadillac limousiner ble solgt under Fleetwood navn, og navnet Brougham ble brukt for sedan, ble disse navnene byttet fra og med 1993. 1993 presidentvalget limo ble dermed kåret til Cadillac Brougham, noen ganger kalt Fleetwood Brougham.
2009

2009 Presidential Limousine var den første ikke oppkalt etter en eksisterende modell. I stedet ble det bare kjent som Cadillac Presidential Limousine. Det har noen av Cadillac mest populære design funksjoner, inkludert strukturert frontgrill og spesialdesignet front og baklys. En stor del av bilens interiør ble produsert og montert for hånd. Hele bilen er beskyttet av omfattende sikkerhetsfunksjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90344.html

Previous:
Next:

Classic Cars