Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Opel Car History

I 1862 Adam Opel tansformed et håndverk virksomheten til en produsent av symaskiner og sykler. På den tiden var disse revolusjonære maskiner og før århundreskiftet en annen gjort sitt utseende; bilen. Early History

I 1899 Opels to sønner begynte å arbeide i partnerskap med en bonde fra Dessau, Friedrich Lutzmann og bygget opp produksjonen av sine biler i Rüsselsheim. Partnerskapet oppløst i to år, og Opel brødrene fortsatte å jobbe med sine egne design i forbindelse med en fransk bilprodusent Darracq. I 1902 gjorde sin første modell, Opel 10/12 hk sin debut på Hamburg Motor Show.
Legens Car

Opel 4/8 modell, utgitt i 1909, ble kjent som "Doctors Car", som leger verdsatt sin robuste og pålitelige natur for deres exctensive langrenn kjøring. Det er enorme suksessen fører til Opel blir den største tyske bilprodusenten i 1914.
International Growth

I 1929 kjøpte en amerikansk bilprodusent gruppe, General Motors, Opel. Dette aktivert Opel å åpne flere anlegg for å produsere sine biler. Ved 1930-tallet, hadde Opel etablert seg som markedsleder i internasjonal bilproduksjon. I 1935 produserte det over 100.000 biler og lanserte den revolusjonerende Opel Olympia, som var den første masseproduksjon kjøretøy med selvbærende stål.
Post-War

Den Rüsselsheim Fabrikken ble ødelagt under andre verdenskrig, og det tok flere år for selskapet å komme på fote igjen. I 1950 var årsproduksjonen igjen over 100.000 biler. Opel avslørte sporty Opel Experimental GT i 1965, som ble testet i vindtunnel ved Universitetet i Stuttgart som Opel ville bilen bli aerodynamisk. Det var den første konseptbilen fra et europeisk bilprodusent, og den første til å gå i produksjon.
Present Day
p Med General Motors overfor konkurs, så har selskapet bestemt for salg til utenlandske investorer. Imidlertid ble salget avlyst i november 2009. Som GM fortsatte med restrukturering planer, annonserte Opel nedleggelse av sin Antwerp fabrikk i Belgia. Opel-biler selges som vBulletin i Storbritannia og i 2011 har selskapet planer om å lansere Ampera, den første elektriske bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99200.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller