Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Racing History of the Ford Mustang

Utgitt i 1964, hjalp Ford Mustang for å opprette en ny klasse av muskel bil kjent som pony car. Pony biler er de eneste muskel bil klasse fortsatt rundt i dag. Bilen ble oppkalt etter P-51 Mustang flyene som fløy i andre verdenskrig. På den første dagen de var tilgjengelig, ble 220.000 Mustangs solgt. Mustangs plaget opp 1 million salg i sine første to år i produksjon. Bilene var å snu hoder og vinne løp nesten like fort som de treffer på gaten og er fortsatt populære i dag. First Track Utseende

Mustang sin første opptreden på en racerbane var som en utstilling bil på 1962 US Grand Prix Formula One løp i Watkins Glen, New York. Bilen drives den dag av Dan Gurney var faktisk en prototype.
Second Track Utseende

Mustang prydet sporet i 1964 Indianapolis 500, men som tempoet bil snarere enn et kappløp deltaker.
Først Race

Når Mustang fikk en sjanse til å rase, tok modellen første og andre plass i 1964 Tour de France rally.
Factory Experimental

I 1965, 10 Mustang A /FX biler ble bygget for National Hot Rod Association Factory Experimental rase. Fem av disse 10 biler er kvalifisert for løpet og en gikk på å vinne løpet.
Breaking Records

Etter mange seire på begge baner og dra strimler, en Mustang Boss 302, Boss 429 og 428 Mach 1 ble tatt til Bonneville Salt Flats i 1969 på jakt etter fartsrekorder. Drivere Danny Ongais, Ray Brock og Bob Ottum samlet ikke mindre enn 295 poster, som alle ble sertifisert av USA Auto Club.
NASCAR

Mustang har ennå ikke ferdig med å gjøre racing historie. Mustangs vil konkurrere i NASCAR konkurranser for første gang i 2010.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98835.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller