Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Manuell Vs. Automatic Transmission Effektivitet

Hvilken girkasse er den mest effektive? Flere faktorer må vurderes før du velger en manuell eller automatisk girkasse. Transmisjonseffektivitet kan påvirke sjåføren input, drivstofføkonomi, strømforbruk, teknologiutviklingen og hvordan bilen blir brukt. Driver Input

automatgir styrer funksjoner uten mye input fra sjåføren. Føreren kan konsentrere seg om styring og bremsing i stedet for å skifte gir for å matche veiforhold. Dette er nyttig i bytrafikk.
Fuel Economy

manuell girkasse er vanligvis den mest effektive overføringen. Den bruker en mekanisk clutch å overføre dreiemoment til drivhjulene. Manuelle girkasser ikke krever en momentomformer, sparer vekt. Girutvekslinger i manualen oppnås når en serie av tannhjul låse og låse opp til overføring utgående aksel. Den automatiske girkassen overfører kraft gjennom en torque converter. Det er en 3 - til 4-kilometer per gallon offer i denne prosessen. Det samme sett med tannhjul produsere girutvekslinger som trengs for å flytte bilen.

Strømforbruk

Manuelle girkasser krever svært lite motorkraft og ikke krever hydraulikk for clutch engasjement. Deres strømforbruk kommer fra dra av drivverket blir neddykket i overføringen smøring. Automatisk transmisjon strømforbruk kommer fra det trykksatte fluidum i momentomformeren. Den energiske væske er nødvendig for drift av clutch sytems for å bestemme riktige skift.
Advances in Automatic Transmission Efficiency

Effektiviteten av den automatiske girkassen har forbedret med introduksjonen av lockup torque converter. Når engasjert, er energitap reduseres. Datamaskiner tilsett mer effektivitet fordi de laste skift logikk informasjon, som er lagret i drivverkets ventilhuset. Noen automatikk kan lære førerens kjørestil.
Turbocharged Applications

automatgir kan være mer effektiv enn en manuell når den er kombinert med en turboladet dieselmotor. Med en manuell, er turbo boost tapt mellom girskift og ladetrykk har å bygge opp igjen. Den automatiske kan skifte fortere enn det som er menneskelig mulig. Dette reduserer tapet av turbo boost, og kjøretøyet kan akselerere raskere enn samme modell bil med en manuell girkasse.
Tung bruk

Heavy-duty lastebiler, busser, til bobil og brannbiler brukes utelukkende utstyrt med manuelle girkasser. Den moderne heavy-duty automatgir er designet for forbedret ytelse og kan gi mer enn £ 1,700. /Ft. dreiemoment for dieselmotorer produserer 200-300 hestekrefter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98915.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller