Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Teknisk dokumentasjon og utformingen av 1903 Ford Motor Company Model A

I 1903 Model A var Ford Motor Company sin første produksjon bil. Den første Ford Model A ble solgt i juli 1903, en måned etter at selskapets innlemmelse. Bilen tok av i popularitet og med 1905, 1750 Model A-enhetene ble bygd. Bilen gitt produksjon base for Henry Fords nystartede selskap som opererer ut fra en ombygd vogn fabrikk i Detroit, Michigan. Den andre, mer kjente linje av Model Som ble produsert fra 1927 til 1931. Design

1903 Ford Model A ble designet for å være en økonomisk, pålitelig og rimelig redskap for å møte den økende amerikanske etterspørselen etter massetransport. Bilen nedfelt Henry Fords idealer om enkelhet og effektivitet. Ford fortsatte å forbedre bilens utforming i løpet av det første året av produksjonen. Etter noen år, modellene A grunnleggende design prinsipper betalt av, og bilen har dominert markedet. The Model A ble utviklet for å erstatte hest og vogn en gang for alle.
Body Style

1903 Model En kropp lignet en hest buggy. Den grunnleggende to-seters Runabout body design kan bli konvertert til en valgfri fireseters tonneau modell med en bakdør. Baksetet var festet til den skrå bak-siden av karosseriet. Standardmodellen kom uten tak, men bolt-on gummi eller lær topper var valgfritt. Foran og bak skvettlapper montert over hjulene kutte ned på gjørme og skitt kastet inn i det åpne cockpiten.
Engine

1903 Ford Model A inneholdt en motsetning to-sylindret motor horisontalt montert midtskips. Den 100,4 kubikk-tommers motor generert åtte hestekrefter for en bestemt utgang på 0,08 hestekrefter per kubikk tomme. Motoren drevet £ 1,250 bilen til hastigheter på 30 mph. Motoren hadde en boring og slaglengde på 4,02 inches ved 4.02 inches og en hestekrefter og vekt ratio på £ 156,3. per hestekraft. Den støpejern-block motor hadde fire ventiler, mekaniske løftere og en Schebler forgasser.
Chassis

Kjent som Fordmobile, 1903 Model A var en lett bil med svarte tuck-and-roll seter og noen luksus funksjoner eller fasiliteter. Den 72-tommers akselavstand bil kjørte på foran og bak bladfjærer. De høye, smale dekk ble ofte laget av hvit gummi og støttet av tre-eiker, artilleri-stil hjul. Bilens planetenes overføring hadde to frem og ett revers. En differensial bandet brems gitt bremsekraft. Disse friksjonsbremser arbeidet ved å stramme et bånd rundt en roterende trommel i drivlinje for å stoppe bakhjulene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98615.html

Previous:
Next:

Antique Cars