Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Dodge Cars av 1940

I 1940, Humphrey Bogart brakt romantikk, brakte angrepet på Pearl Harbor krig og Dodge brakte Fluid Drive-systemet til sine biler. Biler av 40-tallet var det meste store sedaner som holdt opp til syv passasjerer. Gassprisene varierte fra 11 til 17 øre literen og drivstoff kjørelengde var ikke en bekymring. Prydet med lange grensesnitt og hvit vegg dekk, de fem D-klasse biler Dodge produsert kom i rekke stilarter, inkludert Coronet, som forble en del av Dodge linjen til midten av 1970-tallet. Dodge Luxury Liner Deluxe

Dodge innført forseglet hovedlys og skum-gummi sitteputer på denne D-14 modell. Den kom i to-dørs og fire-dørs versjoner, og også som en cabriolet. Standard akselavstand var 119,5 inches. En 139.5-tommers versjonen ble markedsført som en syv-passasjer limousin. Prisene startet på ca $ 800 i 1940.
Dodge Luxury Liner Custom

Modellen D-19 som Dodge innført i 1941 markerte den første gang det tilbys Fluid Drive i en rimeligere bil. Denne forløperen til den moderne automatgir overføres kraften fra motoren til overføring gjennom væske i stedet for metall svinghjul. D-19 var den første modellen til å ha sikkerhet-felger, det var tilgjengelig som en to-eller fire-dørs sedan, business coupe og cabriolet coupe. Prisene startet på ca 900kr.
Dodge Deluxe

D-22 ble produsert gjennom våren 1942. Det hadde skjult stigtrinn og en valgfri varsellyd for å varsle føreren hvis håndbremsen var fortsatt engasjert. D-22 kom som enten en to-eller fire-dørs sedan eller business coupe, med priser som starter på ca $ 1000. Produksjonen stoppet da Dodge begynte å lage biler for USAs væpnede styrker for å støtte krigsinnsatsen.
Dodge Custom

Fra 1946 til 1948, produsert Dodge D-24 modell . Det var den første Dodge personbil bygget etter krigen og dens utseende var tilnærmet det samme for to år. Dodge lagt sin nye høykapasitets oljepumpe med utskiftbare oljefiltre til denne modellen. Fronten fendere blandet inn dørpanelene i en væske linjen. D-24, som hadde sju passasjerer, ble populær som taxi. Prisene begynte på ca $ 1100.
Meadowbrook

Modellen D-30 startet produksjonen i slutten av våren 1949. Det var første gang Dodge brukte navn i stedet for modell tall å markedsføre sine biler. D-30 kom i tre versjoner, og Meadowbrook var basismodellen. Det var bare tilgjengelig som en seks-passasjer firedørs sedan. Prisene startet på ca $ 1650.
Wayfarer

Wayfarer var mellomtonen D-30 modell. Det kom som en bedrift coupe, to-dørs sedan eller tre-passasjer roadster. The Wayfarer ble ansett som den romsligste av bilene med lav-to-the-bakken ser populær på 1940-tallet. Prisene startet på ca $ 1700.
Coronet

top-of-the line modellen D-30 hadde en kropp som ligner på Wayfarer og Meadowbrook men kom i flere stiler og trim linjer. Det kan kjøpes som en to-dørs hardtop coupe, en todørs cabriolet, en fire-dørs sedan eller en fire-dørs stasjonsvogn. Prisene startet på $ 1700-serien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98538.html

Previous:
Next:

Antique Cars