Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

Forskjeller mellom Model Ts & Moderne biler i dag

Mer enn 100 år siden revolusjonerte Model T motorvognen verden. Den opprinnelige prislappen var $ 850, men ble senere så lavt som $ 260 for en grei utgave. Det var ni forskjellige karosserivarianter av Model T-alt som kunne bygges på en chassis. Model T var en av de første eksempler på bruk av et bevegelig samlebånd å masseprodusere biler og passere besparelser på til forbrukerne. Safety Features
Det var ingen setebelter i Model Ts.

Model T inkluderte ikke sikkerhetsfunksjoner som er standard i dagens biler. Elementer som sikkerhetsbelter, kollisjonsputer og blokkeringsfrie bremser ikke eksisterte i 1900. I tillegg kunne startes Ford Model T være farlig i seg selv, før den elektriske starteren ble standard i 1919, Model T kreves hånd-spy å starte. Hvis du ble tatt holder sveiven på feil måte når det uunngåelig rykket, kunne du skiftenøkkel eller brekke armen din.
Foot Pedals

Moderne biler med automatgir har to pedalene-gassen og bremsen-mens de med manuelle girkasser har en ekstra pedal for clutchen. Model T inneholdt tre pedaler: en riktig pedal for en brems (i motsetning til på gasspedalen i moderne biler), senteret pedalen for å sette bilen i revers og venstre pedal å skifte, avhengig av stillingen sin
<. br>
Høyde

I den æra av Model T, var asfalterte veier en nyhet. De fleste veiene var sporete grusveier som ble dypt med gjørme når det regnet. Med disse veiforholdene i tankene, var Model T bygget med en høyere clearance enn bilene i dag. Moderne biler er bygget lavt til bakken og skal reise hovedsakelig på flate, asfalterte veier.
Fuel

Model T fikk et gjennomsnitt på 15 miles per gallon , en mye lavere MPG enn moderne biler, og en toppfart på 45 mph. The Model T drivstofftank bare holdt ni liter bensin, og for å fylle tanken, hadde sjåføren å komme seg ut av bilen og løfte forsetet for å få tilgang til tanken.
Målere

Model T ikke har drivstoff, vann eller olje pumper som dagens biler gjør. Derfor gikk det ikke har tilsvarende målere på dashbordet. Model T hadde ikke et speedometer, heller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98430.html

Previous:
Next:

Antique Cars