Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan forstå OBD-II koder og språk

On Board Diagnostics (OBD) er et begrep som refererer til diagnostikk og rapportering evne av et kjøretøy. Den første OBD-protokollen var stort sett mislykket, men OBD-II har mye større evne og standardisering. Følgende trinn viser hvordan å forstå OBD-II koder og språk. Instruksjoner
en

gjenkjenne en OBD-II Diagnostic Trouble kode (DTC) som et 5-sifret kode. Det første tegnet er en bokstav og de fire andre er tall.
2

Tolk det første tegnet som kontrollsystemet som satt koden. Følgende blir tildelt: B for Body, C for Chassis, P for Powertrain og U for udefinert. Udefinerte koder brukes ikke.
3

Undersøk andre tegn for å avgjøre koden type. Sifrene 0, 1, 2 og 3 brukes der 0 er en generisk OBD-II-kode og en å være en forbedret OBD-II-kode. Betydningen av en to eller tre varierer avhengig av systemet og er reservert for fremtidig bruk i drivverket koder. En to er reservert for Original Equipment Manufacturer bruk og et tre er reservert for Society of Automotive Engineer bruk i kropp og chassis koder.
4

Bruk hvilket som helst tall fra 0 til 9 for det tredje tegnet av en DTC . Dette tegnet indikerer system eller delsystem hvor feilen oppstod og dens betydning varierer i henhold til kontrollsystemet som satt koden.
5

Studer fjerde og femte tegn i en DTC. Disse indikerer driftsforhold som forårsaket koden og er spesifikke for kontrollsystemet. Det laveste antallet er de generelle feil med høyere tall gir mer spesifikk informasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/70951.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair