Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Hvordan bruke baneslitasjeindikatorene

baneslitasjeindikatorene er en rask, enkel måte å fortelle om dine dekk må byttes ut. Men mange er ikke engang klar over at de eksisterer, eller ikke vet hvordan du bruker dem. Du kan bruke baneslitasjeindikatorene like enkelt som du slår på tenningen. Alt som trengs er litt omtanke. Du trenger
Ruler
Vis flere instruksjoner
en

undersøke dekk for baneslitasjeindikatorene. De er barer laget av hard gummi som ligger tvers over slitebanen. Du kan ikke se dem på nye dekk, men som slitebanen slites ned, blir de synlige.
2

Tell antall av de baneslitasjeindikatorene som er synlige, samt deres spredning på tvers av overflate av dekket. Hvis du kan se dem i mer enn to steder og /eller de er mindre enn 120 grader fra hverandre på omkretsen av dekket, så dekkene er utslitt og du bør bytte den så snart som mulig.

3

Bruk dekkmerker å få øye på indikatorene. Fukt dekkene ned med litt vann, deretter kjøre frem over en tørr flekk på parkeringsplassen. Kom deg ut av bilen og undersøke merkene etterlatt av dekkene. Hvis du kan se vannrette streker på tvers av mønsteret har de baneslitasjeindikatorene er synlige og dekkene må skiftes ut umiddelbart.
4

Mål dybden av slitebanen med en linjal. Det bør være mer enn 1/16 av en tomme. Baneslitasjeindikatorene vises når slitebanen er slitt ned til 1/16 av en tomme. Hvis det er høyere enn 1/16 av en tomme, men nærmer seg det merket, bør du tenke på å få nye dekk snart. Hvis det er mindre enn det, så bør du skifte dekk straks.
5

Sjekk alle dekkene når slitebanen slitasje indikator vises på dem. Du vanligvis ønsker å erstatte alle dekkene på en gang (eller i det minste de to foran seg og de to tilbake de på samme tid). Hvis baneslitasjeindikatorene dukke opp på en, det er en god sjanse de viser eller nær viser på dem alle.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70712.html

Previous:
Next:

flate dekk