Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Grunner til at du lukter frostvæske inni bilen

Hvis en søt lukt beslektet med lønnesirup gjennomsyrer kjøretøyet og du vet at ingen er å spise pannekaker i baksetet, er det på tide å søke mekanisk oppmerksomhet. Dette sykelig søte lukten er langt fra spiselig. Det kan være fra giftig væske etylenglykol, også kjent som frostvæske eller kjølevæske. Det er flere mulige årsaker til lukt. De alle stammer fra en lekkasje i kjølesystemet under panseret. Lekkasje i varmeapparat kjerne

Den mest sannsynlige årsaken til lukten er en lekkasje i varmeapparat kjerne, som er en enhet montert bak dashbordet som er ansvarlig for oppvarming av kupeen på bilen. Det er flere indikasjoner på en lekk varmeapparat kjerne. Den første er lukten, og du kan muligens merke en dis i luften i kupeen ledsaget av en fet film på innsiden av frontruten. Også, kan gulvet i passasjersetet foran området er fuktig eller det kan også være en dam på den.
Lekkasje i et rør eller slange

mindre sannsynlig Årsaken er at det kan oppstå en lekkasje i rør og slanger av motorens kjølesystem. Etter at bilen er parkert for en stund i en garasje eller innkjørsel, sjekk for dråper under den. Kjølevæske kommer i to farger: oransje, for den utvidede livet variasjon, og grønt for normal variasjon. Væsken er vassen men føles oljete ved berøring.
Andre Lekkasjer

Bilens radiator, kjølevæske boenhet eller toppakning kan også ha en lekkasje som kan føre til en svak lukt av kjølevæske inne i bilen. Dråper fra lekkasjene kan kjøre langs utsiden av rørene før det faller til bakken, så det kan være en utfordring å finne kilden til lekkasjen ved å se på pytter. Likevel, åpne panseret og sjekke kjølevæskenivået. Hvis det er under det normale, er det en sjanse for at du har en lekkasje, og du bør legge nok til å bære det innenfor normalområdet. Når kjølesystemet har lekket ut mye av væske sin, er det grunn til bekymring at motoren overopphetes. Sjekk brukerhåndboken for retninger for å legge til kjølevæske, som hver bilprodusent har spesifikasjoner. Et hederlig automotive tekniker kan utføre en trykktest på systemet for å finne kilden til lekkasjen nøyaktig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69447.html

Previous:
Next:

kjølesystemer