Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en radiator i en Corvette

En radiator eneste formål er å overføre varme fra motorens frostvæske, og hvis utstyrt med en automatisk girkasse, fra overføring væske. Radiatoren oppnår dette ved å føre fluidet gjennom en rekke kobber-eller plast-kanaler, noen ganger referert til som ribber. Gitt tilstrekkelig tid, vil disse ribber blir tilstoppet med rusk og radiatoren vil ikke lenger være i stand til å fjerne varmen. Selv om radiatorer brukes i Corvettes har gått gjennom en rekke mindre interne endringer i designen, erstatte radiator forblir den samme. Du trenger
Drip pan
Wrench
Standard skrutrekker
Flare-nut wrench
Frostvæske
Vis flere instruksjoner
en

Place et stort drypp panne under radiator.
2

Fjern radiatorlokket. Vri petcock tappepluggen i bunnen av radiator i mot klokka med en skiftenøkkel, og la radiatoren væsken renne ned i dryppformen.
3

Løsne slangeklemmer som fester øvre og nedre radiator slanger til radiatoren, ved hjelp av en vanlig skrutrekker, og trekk begge slangene av radiatoren.
4

Trace ledningsnettet fra sentrum av viften forsamlingen til en plastisk forbindelse stykke. Koplingsdelen har en enkelt tappen på hver side av forbindelsen. Klem de to tappene mot stussen mens du samtidig trekker viften ledninger bort fra sammenhengen. Fjern boltene som fester viften forsamlingen fra motoren side av radiatoren, ved hjelp av en skiftenøkkel, og løft den forsiktig ut av motorrommet.
5

Koble de to overføring kjøligere linjer fra bunnen av overføring hvis Corvette er utstyrt med en automatisk girkasse. Disse kjøligere linjer rute overføring væske til radiatoren, der den avkjøles, og deretter tilbake til overføring. Hver linje har en integrert mutter ved enden av linjen. Tvinn hvert integrert mutter i mot klokka med en fakkel-nut nøkkel til løs. Ikke bruk en tradisjonell skiftenøkkel, så det vil trolig skade linjene.
6

Fjern radiator er festeboltene med en skiftenøkkel, og løft radiatoren ut av motorrommet. Antallet festeboltene forskjellig, avhengig av året av Corvette, men boltene er plassert rundt omkretsen av radiator.
7

Installer den gamle petcock inn i bunnen av den nye radiatoren med en skiftenøkkel hvis en petcock ikke ble levert med den nye radiator.
8

Nedre utskifting radiator på plass, og deretter installere radiator er festeboltene med en skiftenøkkel.
9

Koble de to overføring kjøligere linjer til bunnen av overføringen, ved hjelp av en fakkel-mutter skiftenøkkel, hvis du Corvette har en automatisk girkasse.
10

Bolt viften montering på motoren siden av radiatoren med en skiftenøkkel. Koble montering ledningsnett til de viktigste ledningsnettet ved å trykke de to kontaktene sammen til begge kategoriene klikker på plass.
11

Skyv øvre og nedre radiator slanger på radiatoren, og stram klemmene på slutten av hver slange med en vanlig skrutrekker.
12

Hell frostvæske i radiatoren gjennom radiator cap åpningen til radiatoren er full, stram radiator cap. Merk at noen frostvæske produsenter krever sitt produkt til første blandes med vann, så alltid konsultere etiketten før du fyller radiatoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69373.html

Previous:
Next:

kjølesystemer