Hva hvis Frostvæske Gets i Automatic Transmission Fluid?

Det kan virke som en ganske liten mulighet, men kjølevæske, eller frostvæske kan komme inn automatgir væske. Temperaturen for overføring væske reguleres inne i motorens kjølesystem. Væsken passerer gjennom en liten tank inne motorens radiator. Motorkjølemiddel omgir tanken for å bidra til å holde fluidet inne i ved en konstant temperatur. Eventuelle brudd i den indre radiator tank kan tillate kjølemiddel å blande seg med og forurense girolje. Motoren kjølevæske kan også bli forurenset av overføring væske, som presset av enten flytende vakle. Graden av skade på enten krets er avhengig av alvorlighetsgraden og holdbarheten av det interne lekkasje. Overføring Pumper

Det er et faktum at vann og olje ikke blander, og frostvæske er hovedsakelig vann til tross for tilsetningsstoffer som er involvert. Men kommer overføring pumpen nær fullstendig å kombinere de to væsker. Automatgir pumper består av tannhjul som nett for å komprimere og tvinge fluidet, som i utgangspunktet er hydraulikkolje. På grunn av den stramme toleranser mellom hjul, tannhjul er i stand til å mose de ulike partikler av kjølevæske og olje i en skummende rot. Mindre forurensning kan bemerkes ved skum sett ved toppen av væskenivået vist på overføring peilestaven. Mer alvorlige tilfeller er utstilt ved en peilepinnen dekket med et stoff som ligner en jordbær milkshake.
Vannpumper

pumpe som pressurizes og sirkulerer kjølevæske bruker skovler snarere enn tannhjul å kjøre frostvæske. Lamellene mangler de stramme toleranser av utstyr-style pumper, og væsker ikke er blandet så godt. Små dråper av overføring separere olje og stige til overflaten av kjølemiddelet i radiatoren. Denne kontrollen ofte involverer fjerning av radiatoren, og denne handling bør aldri forsøkt før radiatoren avkjøler helt. Den nødvendige tid for avkjølingen er mer enn tilstrekkelig for de dråper form. En fet glans, eller oljedråper sett i radiator eller kjølevæske utvinning reservoaret kan indikere en sprukket overføring kjøligere tank. Undersiden av radiatorlokket kan utvise en gummy rester også.
The Damage Done

Automatiske girkasser ofte bukke under for tilsynelatende små mangler i væske kvalitet eller kvantitet. Derfor er det ikke overraskende at grovt forurenset væske kan lamme den komplekse komponenten. De fluidtrykk kreves for å operere og smøre overføring kan ikke oppnås når oljen er fortynnet. Den forurensede væsken motstår uniform kompresjon nødvendig for hydrauliske funksjoner, og overføringen enten slips under visse omstendigheter, eller unnlater å engasjere seg i det hele tatt. Smøring kan oppstå underveis, og friksjonen og resulterende varmen ødelegge vitale deler av overføringen. Konsekvensene kan være mindre alvorlig for motorens kjølesystem. Kjølevæske funksjonen er kompromittert av forurensning, men samlede effektene er vanligvis milde.
Fix

overføring kjøligere tank i radiatoren er ikke brukbare i moderne applikasjoner, og radiator og tank er byttet ut som en enhet. Motorens kjølesystem kan være fullstendig restaurert av en grundig skylling og installasjon av nye slanger og kjølevæske sammen med den nye radiatoren. I noen tilfeller kan overføringen komme seg etter den indre filteret skiftes ut, og væsken spyles ut og fornyes under trykk av en fagmann. Dersom overføringen være i bruk i ethvert betydelig tidsrom når fluidet er forurenset, kan omfattende reparasjoner være nødvendig. I noen tilfeller, en ombygd eller re-produsert overføringskostnader mindre enn å gjenopprette den opprinnelige.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68684.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer