Hvor å Test en Mass Air Flow Sensor for en '79 280Zx

Massen luftstrømmen sensor på en 1979 280ZX Nissan, en hot wire sensor, er funnet i luftkanal mellom luftfilter og gass. Datamaskinen leverer den nødvendige spenning for å opprettholde en konstant temperatur på tvers av wiren. Med mer luft volumet som passerer ledningen, er mer spenning nødvendig for å opprettholde temperaturen. Datamaskinen bruker denne spenningen variasjon å beregne og justere innsprøytning sekvens og tenning timing. Du trenger
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

titt på pluggen på siden av massen luftstrømmen sensor; merke til at det er seks ledninger. Når du ser på pluggen, leser fra venstre til høyre, kan den første ledningen være blank på anledningen. Den andre ledningen er signalet wire, er den tredje ledningen i bakken for sensoren, er den femte ledning tenningen positive ledningen som forsyner strøm og den siste ledningen er burn-off krets.
2

Sjekk massen luftstrømmen signal til datamaskinen ved å koble den svarte voltmeter fører til god jord på inntaket manifold. Bruk den røde ledningen som en sonde. Den har en skarp spiss på enden som brukes til å stikke hull i trådens isolasjon slik at den får kontakt med den ledning under. Pierce den andre ledningen fra venstre, som er signalet wire. Hvis sensoren ikke består alle de følgende tester, er det ikke fungerer riktig eller ikke fungerer i det hele tatt.
3

Vri tenningsnøkkelen på, uten å starte motoren og sjekke spenning. Det bør være 1.5 til 1.6 volt. Start motoren og noter spenning. Det bør være 2.5 til 2.9 volt på en varm tomgang.
4

Speed ​​opp motoren til 2500 rpm. Det bør være 3,0 til 3,5 volt. Sakte fart på motoren og deretter begynne å bremse den til en inaktiv. I løpet av denne prosedyren, se spenningen. Det bør stige i samme takt som rpm uten dropouts - et midlertidig tap av signal -. Eller glitches
5

Test massen luftstrømmen sensorens reaksjonstid. Har en medhjelper knipse gasspedalen et par ganger, fort. Det er ikke nødvendig å rev den til et høyt turtall, det skal bare omdr til omtrent 4000 rpm. Se spenning. Det bør igjen reagere med samme hastighet som motoren. Hvis spenningen stiger mye saktere eller ikke i det hele tatt, er defekt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68452.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer