1989 Corvette Vil ikke Idle & Poor Ytelse

Alle maskiner vil etter hvert bryte ned og falle fra tidens tann, og selv den mektige Corvette er intet unntak. Et resultat av gm nyvunne besettelse med kjøreegenskaper og drivstofføkonomi, var Tuned Port Injisert L98 Corvette motor valg fra 1985 til 1992. TPI systemet var en rettferdig og oppriktig innsats på GMs del, men led av mange av de samme gremlins som gjorde det meste av drivstoff-injeksjon systemer av æra. Tid utsetter bare TPI iboende svakheter, som vanligvis resulterer i noe tap av ytelse. Det første først

Før noe annet, må du kontrollere at du ikke har noen vakuum lekkasjer, og at gass stilling sensor og tomgangsluftkontroll sensor jobber og riktig justert. Sjekk din tenning timing å sikre at det er innenfor fabrikken spec og for å sikre at du har en konstant gnist. Disse feilene kan lett føre til en grov tomgang og tap av ytelse, og de er vanlig nok til å rettferdiggjøre å sjekke før noe annet.
Fuel Problemer

Et tilstoppet drivstoffilter vil ikke nødvendigvis føre til en alvorlig fall i trykket, men det vil føre til en reduksjon i brensel volum. Til syvende og sist er det denne reduksjonen i volumet som forårsaker motoren å slippe makt, og de raske svingninger i trykket som kan oppstå ved et tett filter vil føre til tap av inaktiv kvalitet. Selvfølgelig kan du også ha det motsatte problemet; motoren din kan få for mye bensin hvis en eller flere av dysene henger åpen og stadig lekker drivstoff inn i motoren. Dette siste vil resultere i en konstant eller intermitterende glipp og en rå lukter drivstoff i eksosen.

Limp Hjem Mode

Innsprøytingsanlegg systemer vanligvis brukes i det kalles "lukket sløyfe"-modus, noe som betyr at motorens sensorer danne en løkke av informasjon angående luft kommer inn i motoren og kvaliteten av luften og brennstoffet som kommer ut. Hvis noen av motorens sensorer mislykkes, vil datamaskinen gå inn i "open loop"-modus, en meget konservativ tilstand av harmoni der datamaskinen tyr til sitt beste gjetning på hvordan motoren skal kjøres. Resultatet er en merkbar tap av makt og muligens inaktiv kvalitet.
EGR Stuck Åpen

Corvette bruker en eksos gass resirkulering system for å mate brukt avgasser inn i inntaket å redusere temperaturen i forbrenningskammeret og dermed NOx-utslipp. EGR ventilen regulerer hvor mye eksos gass går tilbake inn i motoren, og sot i enheten kan tannkjøtt den opp og holde den åpen over tid. Dette vil til slutt føre til tap av ytelse, dårlig drivstofføkonomi og en grov tomgang.
Spark Failure

En dårlig elektrisk system eller intermitterende gnist vil også føre til at ovennevnte -beskrevet symptomer. En løs eller frynsete bakken stropp, brent eller dele plugg ledninger, dårlig coil eller sviktende dynamo kan resultere i redusert tenningen. "Spark scatter" skjer når tenning timing tilfeldig hopper opp eller ned en rekke grader, og det er vanligvis et resultat av en slitt og strukket timing kjeden. En small-block Chevy distributør får sin motivasjon direkte fra oljepumpe, så gnist scatter kan også være et resultat av en utslitt oljepumpe eller distributør drivhjulene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68232.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer