85 Nissan 300ZX Med viftereimen støyproblemer

The Z-bilen begynte sin produksjon liv i 1970 med utgivelsen av Datsun 240Z. Gjennom årene navnet er litt endret sammen med motorstørrelse, navnene den har gått er: 240Z, 260Z, 280Z, 280ZX, 300ZX, 350Z og 370Z. 300ZX er navnet gitt til 1985 årsmodell, som Nissan utstyrt den med en 3,0-liters V-6 motor. Den 3,0-liters hadde to alternativer, sugemotor eller turbo. Den naturlig pustende versjonen produsert 160 hestekrefter og turboladet versjon opprettet 200 hestekrefter. 1985 300ZX motor har tre belter, en remmen driver air-condition, en stasjoner servostyring pumpe og den tredje driver vannpumpe, dynamo og vifte - og disse belter kan tyster på grunn av en av fire grunner. Belt Tension

Beltene på 1985 300ZX strekke ut over tid og krever periodisk justering. Unnlatelse av å justere disse belter kan føre til en pipende lyd. For å sjekke om beltene er løse, grip hvert belte på midtpunktet mellom to trinser og flytte den opp og ned. Et riktig strammet beltet vil ikke bevege seg mer enn 11/25 av en tomme, hvis den gjør det enn den trenger strammet. Stram vannpumpe og vifte belte ved å stramme justerings bolten under dynamoen. Stram air-condition kompressor belte ved å løsne bolten i midten av kabelføringstrinsen og stramme justerings bolten over tomgangsskiven. Stram servostyring belte ved å stramme justerings bolten bak servostyringen skivene.
Glasert Belt

Beltene på 1985 300ZX er utsatt for høy varme og mye av friksjon. Dette kan skape et glass effekt, som gjør at beltet å skli på skivene når den beveger seg. Dette slipping fører til en høy pipende lyd. Den eneste måten å løse dette problemet er å bytte beltet. Det finnes flere produkter på markedet som stille angiveri lyd, men dette bare eliminerer støy og ikke løser alderen beltet.
Glazed Pulley

En innglasset trinse på en 1985 300ZX er mindre vanlig enn en glasert belte, men det har samme effekt. Beltet glipper på skivene, spesielt på første oppstart eller under kraftig akselerasjon. Den eneste måten å rette opp denne feilen er å fjerne skivene og erstatte den med en ny. Skifte beltet er en fantastisk idé, så vel som den sklir kan ha skadet beltet.
Stengte Pulley

Beltene på 1985 300ZX turn trinser på hver av tilbehør, samt kjører langs en tomgangsskiven. Hvis noen av tilbehør eller den bærende inne kabelføringstrinsen svikter, fører det til at skivene å slutte å spinne med belte og et høyt angiveri lyden oppstår som beltet drar langs skivene. Dette kan også skape røyk og føre beltet til å bryte. Den eneste måten dette problemet er løst ved å erstatte den mislykkede komponent og erstatte beltet.
Begrense det ned

grunn til antall belter, faktisk finne ut hvilke belte gjør støy kan virke vanskelig. Hvis tyster blir høyere med air-condition på, er det sannsynlig at air-condition belte er den skyldige. Servostyring belte er den sannsynlige årsaken hvis tyster blir høyere når du dreier på rattet hele veien til den ene siden. Hvis verken tilbehøret øker støyen, er det sannsynlig at vannpumpe og viftereim er en angiveri.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68009.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer