Hvordan Test Turbo

Testing bilens turbo systemet regelmessig for boost lekkasjer er et viktig skritt i forebyggende vedlikehold. De forskjellige pakninger og vakuumledningene av turbo-systemet har til å operere under de høye temperaturer som genereres av motoren. Over tid, gummipakninger og linjer er tilbøyelige til å bryte ned, spesielt på modifiserte motorer med økt ladetrykk nivåer. Skadede pakninger og linjer skape ladetrykk lekkasjer, som kan rane turboladede motoren på sitt høyeste ytelse, samt lage ulike utslipp system svikter. Eventuelle boost lekkasjer gjennom din turbo system kan lett ligger med en rask inntak trykktest. Du trenger
Intake spenning tester
Phillips-skrutrekker
Hylsnyckel
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

Fjern eventuelle plast motordeksel, eksos varmeskjold, eller andre motorkomponenter som begrenser fri tilgang til turboladeren innløp. Turboladeren innløpet kan lett ligger ved å følge luftinntaket røret ned mot eksosmanifolden. Inntaket rør er montert direkte på turboladeren innløpet.
2

Løsne slangeklemme sikre luftinntaket røret til turboladeren innløpet. Du må være i stand til å skyve inntak systemet ut av veien nok til å hekte et inntak spenning tester på turboladeren innløpet. På noen biler kan inntaket være ganske enkelt flyttet til side når løsrevet fra turbo. Andre kjøretøyer vil kreve løsne ulike inntak festebraketter og /eller luft sensorer fra luftinntaket system. Referere til en bil-spesifikk butikk manual hvis du er usikker på fremgangsmåten som kreves for å fjerne luftinntaket.
3

Koble et inntak spenning tester til turboladeren er innløpet ved å skyve testeren gummi adapter over turbo innløp og stramme kortets slange ring. På den motsatte ende av den spenning tester er en håndpumpe, samt et manometer. Pump spenning tester for å legge press på turbo system, og overvåke trykkmåler. Hvis turbo systemet er fritt for boost lekkasjer, vil måleren vise en jevn press verdi. Hvis trykkmåleren verdi jevnt faller etter trykksetting av systemet, betyr det at det er et løft lekkasje et sted i hele turbo og intercooler system.
4

Lytt langs de ulike intercooler rørkoblinger og turbo system vakuum linjer mens systemet er under trykk via den spenning tester. Et løft lekkasje vil være lett gjenkjennelig med et høyt, hvesende luft støy. De vanligste stedene for boost lekkasjer er løse intercooler rørkoblinger og defekte turbo vakuum linjer. Reparere eventuelle boost lekkasjer umiddelbart for å beholde motorens ytelse og pålitelighet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67861.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer