Slik feilsøker en 2001 Chevy 2.4 som kjører Hot

Feilsøking en overoppheting problem i 2001 Chevy bil utstyrt med 2,4 liters motor er gjort gjennom en prosess med eliminering. Du ser på mulige årsaker til å finne den egentlige årsaken til problemet. Mekaniske problemer som lekkasjer eller en stikker termostat, samt elektriske feil som feil kjøleviften motorer og releer, vil påvirke kjølesystem evne til å eliminere varmen fra motoren. Den gjennomsnittlige hjem mekaniker vil diagnostisere årsaken til et varmt rennende 2,4 motor på mindre enn en time ved hjelp av vanlige verktøy og utstyr. Du trenger
Cooling system spenning tester
Cooling system fargestoff
Black light
Automotive test lys
Vis flere instruksjoner
Mekanisk testing
1

Skru trykket cap fra kjølevæske tank på passasjersiden i motorrommet. Hell flaske kjølevæske lekkasje deteksjon fargestoff inn i kjølevæske tanken. Start motoren og la den gå helt til den driftstemperatur på temperaturmåleren er nådd. Dette vil sirkulere fargestoff.
2

La motoren bli avkjølt. Fjern trykket cap plassert på kjølevæskebeholderen og skru trykket testeren GM adapter til tanken. Skru spenning tester til adapteren og pumpe trykket tester håndtaket til 16 psi er angitt på tester instrumentet.
3

Clip batterikablene fra den sorte lys til batteripolene. Skinne svart lys over motoren og se etter spor av den fargerike fargestoff rundt kjølevæske tank, pumpe, slange tilkoblinger og radiator. De vanligste lekkasje områder for kjøretøy som bruker denne motoren er førersiden radiator tank, vannpumpen plassert på baksiden av motoren i nærheten av brannmuren, og sømmene i kjølevæske tanken.
Elektrisk testing
4

Clip kretsen testeren batterikablene til batteripolene. Kontroller # 12 og # 14 sikringer i under-dash sikring blokk som ligger på enden av førersiden dash ved å berøre sonden på testeren til sikringer 'test pinner. Strømmen må angis på begge test-pinner av sikringen til enhver tid. Bytt sikringene hvis strømmen ikke er avmerket på begge sider av sikringen.
5

Trekk ut kjøleviften elektriske kontakten og starte motoren. Når motoren når driftstemperatur, sjekk for strøm og jord på kontakten. Strømmen må være til stede på en ledning av kontakten og bakken være til stede på den andre ledningen. Hvis begge er til stede, må du bytte viftemotor. Hvis ikke, plug viften tilbake og gå til neste trinn.
6

Fjern kjøleviften en stafett som ligger i sikringsskapet blokken under panseret. Se etter to terminaler som indikerer strøm og to indikerer bakken ved sondering relé terminaler i sikringen blokk med kretsen tester. Hvis strøm og jord er til stede, erstatte stafetten. Hvis ikke, presentere gå til neste test.
7

Monter viften en stafett. Start motoren og slå på A /C. Hvis en av fans kommer på, skal kjølevæske temperatur bytte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67553.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer