Hvordan diagnostisere en Trailblazer EVAP Leak

Det er utrolig hvordan et lite lys på instrumentpanelet kan ødelegge dagen din. Din Trailblazer kjører fint deretter "Check Engine" light vises. Listen over årsaker kan gjøre hodet spinne. Dette kan være tegn på en EVAP lekkasje og diagnostisering av problemet kan være frustrerende, men med litt detektivarbeid - og litt flaks - kan du finne ut hva som er galt og unngå en kostbar reparasjon regningen. Du må kanskje bruke litt for å løse den ultimate problemet, men det er skritt som vil spare deg penger i det lange løp. Du trenger
Jack og jackstand
Lommelykt
Voltmeter
Jumper ledninger
Vis flere instruksjoner
en

Ta bilen til din lokale auto deler butikken, (f.eks Auto Zone). La dem koble sine diagnostisk scan verktøy til kjøretøyet, og dette vil avgjøre hvilken kode som blir trukket av bilens datamaskin. De fleste steder som er utstyrt vil gjøre dette gratis. Dette bør løse den første ledetråd. Det kan være flere grunner til evap koder for å utløse. Den vanligste er for lekkasjer. P0440, P0442, P0455, P0456 og P0457 er blant de vanligste evap koder, hver indikerer en annen størrelse lekkasje eller sensor funksjonsfeil. Det er muligheten for at tanklokket var bare forlatt av etter påfylling.
2

visuelt at gasskappe for eventuelle sprekker eller slitte gummipakninger. En løs eller mangler gasskappe kan faktisk utløse en feil på datamaskinen, produsere en kode som slår varsellampen på. Sjekk også området rundt toppen av påfyllingsrøret for eventuelle synlige lekkasjer.
3

Åpne panseret og sjekke sikringen blokk for beholderen lufteventil sikring. Trekk det å sørge for at det blir ikke blåst så bytt om i forsvarlig stand. Hvis sikringen er gått, bytt med en ny. Deretter starter motoren og se om lyset er slukket. Hvis lyset forblir tent, er mer inspeksjon nødvendig.
4

Finn purge magnetventil på venstre side av motoren, omtrent halvveis ned. Den har en slange og ledning som fører til det fra baksiden av bilen. Sjekk slangen og wire for å sikre at de er koblet. Test magnetventil med voltmeter din og lytt etter et klikk for å sørge for at den lukkes.
5

Jekk opp bilen på venstre side, ved siden av bakhjulet, og støtte den med en jekkfoten . Ved hjelp av lommelykt, inspisere gasstanken og linjer som fører til den for eventuelle lekkasjer eller sprekker. Noen ganger sprekker i slanger kan være vanskelig å se, bøye dem vil gjøre dem synlige
6

Fjern reservehjulet å få tilgang til lufteventilen solenoid montering på drivstofftanken.. Denne befinner seg på den bakre innenbords side av tanken i nærheten av den bakre aksel og drivaksel. Fjern forsiktig tråd og teste magnetventil med voltmeter for å kontrollere at den fungerer. Hvis Check Engine lys lyser etter alle disse kontrollene kan du trenger å ha hele utslipp systemet sjekkes for lekkasjer ved en "røyk test." Dette kan gjøres ved de fleste verksteder for rundt $ 50 USD og er vel verdt det. Betale penger, finne lekkasjen og fikse det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67325.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer