Hvordan bruke Actron Cp9135 Auto Kode Reader

Selv om Actron CP9135 er ikke lenger i produksjon, er det fortsatt en allment tilgjengelig kode leser i bil reparasjon og deler industrien. Den CP9135 er OBD II kompatibel. Dette var den andre fasen av bil om bord diagnostikk som standardiserte pluggtilkoblingene og verktøy for å lese feilkoder på alle biler produsert fra 1996 og utover. Mens noen produsenter begynte etterkomme til OBD II så tidlig som i 1994 (for 1995 modeller), ble mange fortsatt installere første fase on-board diagnostikk (inntil mandat dato) gjør støpselkoblingene og kode lesere /skanning verktøy som trengs kjøretøy bestemt. Instruksjoner
en

Finn data /diagnostisk lenke kontakt (DLC) på kjøretøyet. Se i bilens brukerhåndbok for plasseringen av DLC, om nødvendig. Den vanligste plasseringen for DLC er under førersiden dashbordet i nærheten av rattstammen. Inspiser støpselet på CP9135 for å se etter en plugg med samme trapesformet form. Noen DLCs (ikke alle) kan inneholde en cover på dem som krever fjerning av dekselet for å plugge inn koden leseren inn i dem. Andre steder for DLCs (mye mindre vanlig) kan være på passasjersiden lavere dash, bak askebeger (noen tidligere Honda-modeller) eller i midtkonsollen (svært sjelden).
2

Plugg CP9135 kode leseren inn i DLC. Den ekstra batteri av kjøretøyet vil automatisk gi strøm til kode leser, slik at du slipper å skru på en knapp på enheten.
3

Vri tenningsnøkkelen til "On "posisjon uten å starte motoren. Dette vil sette opp med å lese noen diagnostiske feilkoder (DTC) som har utløst feilen indikatorlampen (også kjent som check engine lys).
4

Følg instruksjonene på skjermen LCD-meny displayet på forsiden av CP9135 den. Bruk knappene på forsiden av koden leseren under skjermen for å utføre oppgaven ment. Hovedmenyen vil vise alternativer "1" til "5:" 1, Les koder, 2, Erase koder (enheten har også en Slett-knapp som kan eliminere dette alternativet hvis ønskelig), 3, MIL status, 4, I /M (inspeksjon og vedlikehold skjermer), og fem. Tool setup /test. Verktøyet setup /test alternativet vil inneholde en ekstra "1" til "5" alternativer.
5

Trykk på "Enter"-knappen (nederst til høyre knappen på enheten ansiktet) med menyen på alternativ 1 (read-koder) for å finne eventuelle DTCs som kan ha utløst MIL. En kort beskrivelse av DTC (s) vil vises når CP9135 har kommunisert med bilens datamaskin. Også, trykk på "Enter"-knappen når du er på noe annet alternativ ("1" til "5") for å aktivere ønsket alternativ.
6

Scroll ned ("Nei"-knappen) til de fire andre alternativene nedenfor de "Les koder" hvis ønskelig. Option "2" vil slette DTC (s) eller "Slett"-knappen (øverst til høyre på enheten ansiktet) hvis ønskelig. Vær oppmerksom på at hvis de DTCs vises ikke korrigert eller "harde koder" (umiddelbare feilkoder), vil MIL ikke forbli ute når datamaskinen av kjøretøyet har nullstilt og sensorene og kretser har recommunicated til datamaskinen. De kretser og sensorer som er involvert med den recommunication til datamaskinen er også kjent som I /M skjermer. Disse kan ta så lenge som flere kjører sykluser for å recommunicate, og når de har, vil de enten bli "klar" eller vil re-utløse MIL på instrumentpanelet.
7

Bruk "Ja "og" Nei "knapper (på midten av enheten forsiktig) for å bla opp eller ned mellom ønskede alternativer. Også bruke dem til å svare "ja" eller "nei" på spørsmålene på skjermen kan spørre. Når du sletter en DTC, for eksempel, vil CP9135 tilbyr muligheten "er du sikker på at du vil slette feilkoder?" Skriv "ja" eller "nei" som ønsket.
8

Trykk på "Tilbake"-knappen når som helst gå tilbake til en tidligere alternativet er ønskelig.
9

Bla til alternativet "3" (MIL status), og trykke "Enter"-knappen for å finne gjeldende MIL status på kjøretøyet. Hvis I /M skjermer ikke har tilbakestilt, vil MIL status informere brukeren status ikke er klar.
10

Bla til alternativet "4" (I /M-skjermer) og trykk "Enter "-knappen for å finne ut hvilke I /M-skjermer er fortsatt ikke i" klar "-modus ennå. Dette alternativet fungerer best med bilen i gang og utføre stasjonen sykluser for å vise fremdriften av I /M-skjermer (kan ta flere kjøring sykluser, som forklart i trinn 6).
11

Bla til alternativet "5" (Tool setup /test), og trykk på "Enter"-knappen for å bla gjennom flere alternativer. Disse alternativene er spesielt for funksjonalitet og feilsøking av CP9135 enhet: 1, "Juster kontrasten" endrer kontrasten på menyen på skjermen ved hjelp av "Ja" og "Nei" knappene for å bla, 2, "Display test" viser LCD visning av menyen på skjermen, 3, "Tastatur test" utfører en test på tastaturet knappene på enheten for å sikre at de fungerer korrekt, 4, "Memory test" sjekke minnet på enheten, slik at den fungerer som den skal , 5, "SW-ID" (programvareidentifikasjon) brukes når du kontakter kundestøtte for funksjonaliteten til enheten er nødvendig

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66842.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer