Hvordan bruke Engine Diagnostic Machines

I 1996, etter ordre fra Environmental Protection Agency, ble motordiagnostisering standardisert for biler som selges i USA. Som et resultat, er diagnostisk koding det samme i et Ford-som det er i en Chevrolet eller en Chrysler. Prosessen med å få tilgang til et kjøretøys andre generasjon ombord diagnostiske system er det samme, så vel. En håndholdt datamaskin er nødvendig. Funksjonaliteten denne type enhet dekker et bredt spekter. Billigere, enklere diagnostiske maskinene er enkle OBD-II-kode lesere, mens den mer avansert skanner kan gjøre mye mer. Du trenger
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
en

Sett diagnostiske maskin inn i bilens datalink kontakt. For de fleste biler, kan denne 16 pin-mottak utløp bli funnet i beinet plass på førersiden av bilen. Det vil enten være under rattstammen eller til venstre eller høyre for rattstammen.
2

Slå den diagnostiske maskinen. Noen av de høyere enden skannere har en selv-aktivering funksjonen, mens noen av de mer enklere kodelesere må kanskje ha på strømknappen presset.
3

Slå bilens elektriske system på. Å gjøre dette avhengig av merke og type OBD-II scanner. Noen må ha motoren i gang.
4

Issue en henting kommando. Hvordan du gjør dette avhenger også av den spesifikke enheten du eier. Knappenes plassering kan variere og noen skannere bruker en manu system. Også noen skannere er forhåndsinnstilt til å automatisk trekke koder fra bilens datamaskin, en gang en datastrøm sanses. For de nøyaktige instruksjoner om hvordan du gjør dette, se i manualen for enheten du eier.
5

Se på koder på enhetens skjerm. Ofte vil de bli differensiert etter sin status på bilens datamaskin. Noen koder vil bli merket som "feil" eller "problemer". Dette betyr kodene har skjedd ganske ofte, og systemet har aktivert deg kjøretøyer tjeneste motor snart lys. Andre koder vil bli merket som "pending". Disse er fortsatt registrert feil, men de har inntruffet litt sjeldnere enn feil eller feilkoder. Ventende kodene ikke aktiv bilens tjeneste motor snart lys.
6

Se på det første tegnet i OBD-II koder på skjermen. Dette brevet vil fortelle deg hvor du skal lete for problemene. "P" står for "drivverk", og kodene samsvarer med problemer i motoren. "C" står for "Chassis" og koder korresponderer med problemer i det elektriske systemet. "B" står for "fall" og korresponderer med mekaniske problemer som ikke er forbundet med motoren. "U" står for nettverkskommunikasjon
7

Look på enheten for noe beslektet med "live data." Enklere kodeleserne kanskje ikke denne funksjonen. Du kan skifte ut av koden lesemodus og få målinger fra bilens mange sensorer. På denne måten kan du finne outoil trykk og motor omdreininger per minutt. Hvis skanneren har denne funksjonen, quickens det feilsøkingen. Mange av OBD-II koder samsvarer med bestemte motorsensorer. Hvis du bare har en enklere kode leser, må du sjekke disse sensorene uavhengig, vanligvis med en kontinuitet tester og et voltmeter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66641.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer