Hvordan diagnostisere hvorfor en motor er dekket i olje

Opprettholde en bil er aldri lett. Problemer vil noen ganger oppstå. Lære å fikse disse selv er en måte å spare penger, men kan være tidkrevende, for eksempel å finne kilden til en motor oljelekkasje. Hva kan først virke lett kan bli til et mareritt hvis du ikke finner riktig kilde for første gang. Men med riktig kunnskap, det er en enkel måte å finne ut kilden til lekkasjen, slik at du ikke trenger å gjøre flere reparasjoner. Du trenger
Engine avfettingsmiddel
Hose
Motorolje fargestoff
Ultrafiolett lys
Vis flere instruksjoner
en

rense motoren helt. En skitten motor kan gjøre det vanskeligere å spore opp kilden til motoren lekkasje, så alltid utføre dette trinnet. Start motoren og la den gå til motorrommet er varm. Dette tar vanligvis cirka fem minutter. Deretter slå av motoren og spray avfettingsmiddel enn hele motoren fra topp til bunn. La avfettingsmiddel å suge i 10 minutter.
2

start motoren og kjør den på tomgang. Slange ned i motorrommet for å fjerne alle spor av avfettingsmiddel og smuss og skitt. Hold motoren i gang i ytterligere 10 minutter etter ferdigstillelse.
3

Legg motorolje fargestoff til motorolje. Fargestoffet er ultrafiolett og vil hjelpe deg i å spore kilden til oljelekkasjer. Start motoren når fargestoff er helt lagt til og kjøre i ca fem minutter for å sirkulere. Slå av motoren.
4

Drive bilen. Du skal teste det ved å se om lekkasjen vil vises. Dette kan skje i en time eller kan ta noen dager. For eksempel kan en stor lekkasje kan oppdages med en gang, mens en mindre lekkasje kan ta lengre tid å vises.
5

Inspiser motoren med ultrafiolett lys. Etter å ha kjørt bilen, åpner motorrommet og helt inspisere alle deler av motoren fra topp til bunn. Den ultrafiolette lyset gjør at du kan se hvor eventuelle lekkasjer kommer fra. En lekkasje som kan synes å komme fra bunnpannen pakningen kan ha sivet ned fra en ventil dekke pakning, samler på kanten av bunnpannen. Dermed kan du tror at bunnpannen er problemet eller kilden til lekkasjen. Men kombinasjonen av det ultrafiolette lyset og den nylig renset motoren vil gjøre prosessen med å diagnostisere mye enklere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66636.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer