Torsion Bar Safety Issues

Det er tre grunnleggende typer metall våren suspensjoner: blad fjærer (lange, tynne strimler av metall festet til chassiset i hver ende som absorberer bevegelsen ved bøying), spiralfjærer (som absorberer bevegelsen ved å komprimere) og torsjonsfjærer, som er lange strekene som absorberer bevegelsen ved å vri. Mens lett, enkel og billig å produsere, torsjonsfjærene suspensjoner bærer med seg et antall iboende problemer som har gjort dem den minst vanlige av de tre i bruk. Mangel på progresjon

spoler på de fleste spiralfjærer står lengre fra hverandre på den ene enden av våren enn på den andre, slik at våren for å få stivere som det komprimerer. Denne "progressive" rate lar våren for å tilby en ganske jevn tur over mindre vei ujevnheter samtidig som stivhet og støtte til å kontrollere kroppen lene og forbedre håndtering. Torsjonsstag er ikke-progressive, noe som betyr at de kan enten være veldig myk (for en god tur), eller svært stiv for god svingegenskaper. En bil med fjærer som er veldig myk gjennom hele serien vil håndtere som en kanalbåt, rullende og pitching farlig under raske svinger manøvrer. Stadig harde fjærer vil føre til at hele bilen til å sprette ut som et ubelastet pick-up truck over selv mindre feil, som kan føre til tap av stabilitet og kontroll over alt annet enn en helt glatt overflate.
Knipser
med

spiralfjærer og bladfjærer kan knipse i to like torsjonsfjærer kan, men er langt mindre sannsynlig å gjøre det. Kronglete en metallstang skaper mer varme enn bøye den, og den tykke torsion bar sin runde formen gjør det mindre effektivt på spredendedesign at varme enn en flat blad våren. Jo tynnere coil spring bar lager vrir også under komprimering, men langt mindre grad enn torsion bar. Konstant varme lasting og kronglete kan føre til at torsion bar å trene herde noen steder og mykere i andre. Dette ytterligere konsentrerer arbeidsbelastningen på de myke deler, som til slutt forårsaker torsion bar å knipse. Dette problemet forsterkes ytterligere om du justerer torsion bar for å kompensere for sagging, som pre-laster baren og tar det enda nærmere sin feil punkt. Høy-krom innhold stål kan redusere sannsynligheten for snapping, men kan ikke forhindre det helt.
Feilaktig justering

torsion bar største styrke er også dens Achilles hæl, spesielt når igjen i hendene på noen som ikke vet hva han gjør. Torsjonsstag gang var vanlig på lastebiler, som håndteres så dårlig at eventuelle dynamiske tapene var ganske akademisk. Av roaders elsket torsion bar sin justeringsmuligheter, men oppdaget raskt at økende kjørehøyde på denne måten forårsaket hjulene til å stikke under lastebil og vipper utover. Dette utover lean (positiv camber) redusert snu stabilitet laget lastebilen mer sannsynlig å snu over, og pre-load på våren sterkt redusert fjæringsvei. Den forhåndsinstallerte hjul kunne dreies under lastebilen hvis det kom i luften eller annen grunn, forårsaker dekkene å lande delvis på sine sidevegger i stedet for holdent på slitebanen. Denne side-load ville føre dekkene å komme ut av sine felger, sender lastebil nese-dykking ned i bakken og muligens snu det end-over-end.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66464.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer