Hva gjør sjekke motoren lys Normalt mener?

En opplyst check engine lys på bilens instrumentpanel indikerer en potensiell feil i bilens systemer. Lyset er utløst av en out-of-range verdi på en eller flere sensorer leser ved et on-board diagnose (OBD) datamaskin. Historie
p Som moderne biler ble stadig mer kompleks i 1980, lagt mange produsenter en sentralisert, diagnostisk mikroprosessor. Tidlige versjoner av denne maskinen, kalt OBD-I, var ikke standardisert. The Clean Air Act of 1990 mandater som biler solgt i USA etter 1995 inkluderer en on-board diagnostiske datamaskin med standardiserte koder. Denne andre generasjonen kalles OBD-II.
Overvåking

Alle biler med en andre-generasjon, diagnosekapasiteten kontinuerlig overvåke status for drivlinjen, spesielt drivstoff forbruk utslipp kontroller, som pålagt av Clean Air Act. Forskjellige produsenter har også sanntids overvåking av andre systemer som kropp og chassis integritet.
Feil Indikasjon

Når en sensor lesing er utenfor sitt vanlige leie , lyser OBD datamaskinen check engine lyset. Prosessoren fanger også en fem-sifret kode som angir tilstanden. Det er flere hundre koder for et bilens drivverk pluss produsent-og modell-spesifikke koder for andre systemer. Mechanics bruke en enhet kalt en strekkodeleser til å fastslå problemet ved å lese koden. De fleste skannere også tilbakestille check engine lys.
Betydning
p Det er ikke mulig å fastslå hva problemet har utløst en check engine lys uten å spørre OBD datamaskin med skanner eller annen diagnostisk verktøy. Den normale betydningen av check engine lyset er, "ta bilen til en mekaniker så snart som mulig." Rådfør deg med bilens bruksanvisning for spesifikke instruksjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65537.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer