Hvordan sjekke Resistance i batterikablene

Et kjøretøy som blir dårlig ytelse fra batteriet kan se til en rekke årsaker, men en vanlig årsak er et korrodert batteri kabel som er høy i motstand. Det er vanligvis en god idé å teste, og om nødvendig skifte, mindre dyre elementer som batterikabelen før du bytter et høyt priset forrett eller batteri. Du trenger
Digital multimeter
Vis Har mer Instruksjoner
en

noen sit i bilen for å være klar til å dra motoren rundt. Sett multimeter for å måle spenning.
2

Test den positive batterikabelen ved å koble den røde ledningen fra multimeter til den positive batteripolen. Koble den svarte ledelsen i multimeter til motoren starter plusspol. Har din hjelper sveiv motoren og legg merke til lesing på måleren før motoren starter. Måleren skal nær null, og enhver lesning av mer enn 0,3 volt er grunn til å bytte ut kabelen.
3

Test den negative batterikabelen ved å bruke samme fremgangsmåte som ovenfor for positive kabelen, men denne gangen vil du ha den røde ledelsen i multimeter berøre metallhus av startmotoren, og den svarte ledelsen i multimeter koblet til minuspolen. Igjen skal du se en lesning av 0,3 volt eller mindre for å være trygg på at kabelen er i orden.
4

Unngå å bruke et multimeter eller ohmmeter å direkte måle motstanden i batteriet kabelen. Automotive kvalitet ohmmeters ikke har den nødvendige følsomhet for direkte måle svært små motstand forskjeller i batterikablene som gjør en veldig stor forskjell i ytelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64212.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer