Hvordan diagnostisere OBD-II

OBD-II er en vanlig forkortelse for den andre generasjonen av On-Board Diagnostic koder. Hver gang et bilens diagnostiske registrerer et problem, vil det gi en feilkode, som vil utløse "Tjenesten Engine" lyset på dashbordet. Du får tilgang til disse kodene med en skanning verktøy som kobles til bilens diagnose uttaket vanligvis plassert under dashbordet. En OBD-II skanning verktøyet kan ikke brukes på hver bil. Det er omvendt ikke er kompatible, det vil ikke lese koder på biler produsert før 1996. En diagnostisk skanner, uansett kodesystem, vil bare gi deg den rapporterte problemer med koden, ikke meningen. Instruksjoner
en

Feel rundt benet plass på bilen din, du er ute etter en diagnostisk stikkontakt. Denne plug-reseptoren er inngangsporten inn i auto diagnostiske system. Det bør være i vanlig syn, et sted i nærheten av styring. Dette uttaket tar en 16-pinners plugg, så det er mye større enn en datamaskin USB-port.
2

Sett diagnostisk scan verktøy 16-pin plugg inn den diagnostiske uttaket. Det bør passe lett, og du skal ikke behøve å tvinge den.
3

Slå skanning verktøyet på og vent til det å starte opp helt, som bør ikke ta lang tid.

4

Sett din bil er nøkkelen i tenningen og vri bilen på.
5

Vent noen sekunder, så skanningen verktøyet etablerer en fungerende forbindelse med auto datamaskin. Når den gjør det, bør en diagnostisk kode vises på skanneren skjermen
6

Skriv inn rapporterte feilkode i en søkemotor. Du kan også legge til produsentens navn. Så, søker "BMW P1089" lander du på en kode liste med forklaring, "O2 Sensor Circuit Slow Response i Lean Kontroll Range (Bank 1 Sensor 2)."
7

Velg søkeord fra kode definisjon, og koble disse til søkemotoren for å finne en større forklaring av bilens problem. Dette vil hjelpe deg å ta avgjørelsen om hvorvidt du ønsker å forsøke reparasjon jobben selv. Hvis du velger å gå til en mekaniker, vil du også ha muligheten til å fortelle ham hva som må fikses.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65916.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer