Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan identifisere dekkdimensjoner

Odds er ganske bra at dekkene som er på bilen er greit for programmet, men du må vite hvordan du skal lese dine dekkenes størrelser hvis du søker et nytt utseende eller høyere ytelse . Dekk koder er føderalt mandat, slik at du ikke vil finne altfor mye forskjell mellom dem så lenge rullende materiell ble produsert i løpet av de siste 30 årene eller så. Du kan måle i standard eller metriske, eller du kan konvertere frem og tilbake mellom de to. Instruksjoner
en

Se på sideveggen av dekket ditt og identifisere dekket koden. Den vil starte med enten en eller to bokstaver etterfulgt av en rekke tall og rygg-merker. Eksempel:. P215/65R15
2

Identifiser dekktype ved å se på den første bokstaven (e). "P" indikerer en personbil dekk, "LT" betyr lett lastebil og "T" vil indikere at dekket er en midlertidig reserve.
3

Les de tre tallene til høyre for bokstaven (e), som forteller deg slitebanen bredde i millimeter (215 i vårt eksempel). De fleste produsenter byttet til det metriske standard i løpet av 1970 og 80-tallet, men noen trailer dekk fortsatt tiltak i inches. Multipliser tommers-merket slitebanen bredde med 25,4 for å konvertere den til millimeter.
4

Finn dekk sideforholdet like til høyre for back-slash. Denne måling representerer høyden av dekkets sidevegg (den vertikale avstanden fra kanten på slitebanen) i prosent av dens bredde slitebanen. Dekket i vårt eksempel har et sideforhold på 65, noe som betyr at sideveggen er 65 prosent så høye som slitebanen er bredt. Gjøre regnestykket, og du har et dekk med mønsterdybde bredde på 215 mm (8,5 inches) og en sidevegg høyde på 140 mm (5,5 inches).
5

Finn "R" etter størrelsesforholdet og se på de to tallene etter det, de to tallene er felgstørrelse i inches. Dekket i vårt eksempel er designet for å passe en 15-tommers felg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98195.html

Previous:
Next:

dekk