Hva gjør en turteller måle?

Turtallsmåler, som måler rpm, eller omdreininger per minutt med en bilmotor, gi nyttig informasjon om hvor fort og hardt en bilmotor fungerer. Det som følger er en kort liste over hva tachometers tiltaket og hvordan de gi et vindu inn i en bil er motoren. Veivaksel rotasjoner

en turteller måler hvor mange ganger en bilmotor veivaksel spinn, den delen som er ansvarlig for å flytte motoren stempler opp og ned i en bilmotor sylindere. En veivaksel revolusjon er lik en rpm (revolusjonen per minutt).
Turtall og motorturtall

En turteller komplimenter et speedometer, som måler miles per time som en bilen kjører. Som regel motorturtall økning som miles per hour økning, men rpm-er er svært volatil, med muligheten til å gå opp og ned dramatisk i løpet av sekunder, avhengig av hvordan en bilmotor er akselerert og /eller brummer.

Takometre og manuelle girkasser

Turtellere er mest nyttig i biler som har manuelle girkasser, som gjør sjåførene stor frihet i forhold til hvordan og når de skifter bilens sendinger. For å maksimere drivstoffeffektivitet og motorytelse, bør manuell girkasse biler flyttes innenfor visse rpm serier; tachometers gi denne informasjonen
Takometre og Motor Arbeidsrate

Jo raskere en. motor veivaksel spinn, noe som tilsvarer en raskere bevegelse motor, jo mer stress og press en motor opplevelser. Alle turtellere har oransje og røde soner på sine ringer, farger som representerer motor arbeidskapasitet faresoner.
Turtall og motoren

Jo raskere en bilmotor spins, de mer friksjon og varme blir generert i motoren. Selv turtellere ikke direkte måle motorens driftstemperatur, de gir en generell idé om hvor varmt en bilmotor er i gang.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97045.html

Previous:
Next:

interiør ettermarkedet alternativer