Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hvordan Drain jeg vann ut av en Chevy Diesel Pickup?

Dieselmotorer har bedre drivstofføkonomi og produsere mer dreiemoment enn bensinmotorer. En av ulempene med dieseldrivstoff er at det absorberer vann, noe som kan føre til metall-partikler som motoren for å ruste og tette til injektorene. Dieselmotorer kommer med et drivstoff vannutskiller at filtrene og skiller ut vann og andre urenheter fra diesel, slik at du kan oppnå maksimal ytelse. Chevy lastebil har en sensor som indikerer når du må tømme vann fra drivstoffet vannutskiller. Du må kanskje endre drivstoff filter når du tømmer ut vannet. Du trenger
Slip-groove tang
Liten bøtte
Gamle drivstoff kan
Vis flere instruksjoner
en

Fjern fender godt plassert like over forhjulet fra passasjersiden av bilen ved å trekke plast klipp ut. Klippene er rundt kanten av fender godt og bør være lett å fjerne for hånd.
2

Finn drivstoff vannutskiller, som er bygget inn i bunnen av dieselfilter på siden av den motor. Drivstoffilteret /vannutskilleren er en rund beholder ca 10-12 inches lang og er vanligvis hvit. Fjerne fender godt gjør det enkelt å få tilgang til bunnen av dieselfilter uten å åpne panseret.
3

Koble sensoren kontakten fra sensor, som er på bunnen av drivstoff vann separator. Det er en plast låsetappen på sensoren kontakt som du må bøye tilbake til løse ut kontakten slik at den kan gli ut.
4

Plasser liten bøtte under drivstoff vannutskiller.

5

Løsne trådene på plast petcock ventilen på bunnen av drivstoff vannutskiller ved å ta tak ventilen på toppen med et par slip-groove joint tang og vri mot klokken. Vri petcock ventilen forsiktig slik at du ikke ødelegge gjengene.
6

Skru av petcock ventil og O-ringen fra bunnen av drivstoff vannutskiller og sett dem til side. Når du skru av og fjerne petcock ventilen, vil du finne O-ring ventil på toppen av gjengene for å sikre en tett forsegling mellom petcock ventilen og drivstoff vannutskiller.
7

Tøm vann fra drivstoffet vannutskiller inn i den lille plastbøtte.
8

Smør O-ringen med vaselin for å holde den på plass og beskytter gummi fra klemming og uttørking. Plasser en krone-størrelse mengde smøring gelé på fingeren, deretter gni gelé rundt ringen på begge sider for å belegge det jevnt.
9

Sett O-ringen tilbake over gjengene på petcock ventil og deretter hånd-trekk dem tilbake på plass på drivstoff vannutskiller. Du er rett og slett sette dem tilbake på plass og må slå dem med klokken til du ikke kan slå dem lenger.
10

Grip petcock ventil med slip-groove tang og vri med klokken for å stramme ytterligere inn dem på drivstoff vannutskiller. Vær forsiktig så du ikke over-stramme og strippe plast tråder.
11

Plug sensoren tilbake til sensoren på undersiden av drivstoff vannutskiller på samme måte som du fjernet den. Låsetappen skal låse tilbake på plass, men du må kanskje skyve den ned for å kontrollere at den låser.
12

Re-feste fender godt til lastebilen ved å skyve plastklipsene tilbake i hull rundt fender. Du kan trenge en annen person til å holde den på plass slik at den er riktig justert.
13

Åpne panseret på bilen for å få tilgang til toppen av dieselfilter på passasjersiden av bilen. Dette er en hvit beholder med en sølv eller aluminium på toppen av det og gummi eller metall drivstoff linjer som fører inn i den.
14

Prime filteret ved å trykke inn på metall primer stempelet knappen øverst til du kan ikke skyve det lenger. Dette pumper drivstoff inn i drivstoff vannutskiller slik at lastebilen kan starte.
15

Hell tappet vann i et gammelt drivstoff kan og ta det til et drivstoff gjenvinningsstasjon eller en auto deler butikken som resirkulerer brensel. Riktig resirkulering hindrer farlige drivstoff lekker inn i vannforsyningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/135002.html

Previous:
Next:

diesel Fuel